Slavia je bod od sestupu. Kisel: Na dno nepatříme

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
22. 9. 2010 10:18
Mezi sedmým a posledním týmem je rozdíl tří bodů
Foto: Jan Langer

Praha - Česká nejvyšší fotbalová soutěž má sice odehráno jen prvních devět kol, nicméně pohled do tabulky Gambrinus ligy ukazuje, že letos zaběhnuté pořádky zkrátka neplatí.

Tak například na poslední příčce ligy se topí Baník Ostrava, který na jaře až do třicátého kola bojoval o titul. Neporažený mistr loňského ročníku Sparta zase rovnou třetinu svých zápasů prohrála, přesto je na třetím místě.

A pražská Slavia, šampion z let 2008 a 2009, byla již stejně jako Letenští třikrát poražena, ovšem na rozdíl od nich je sice na sedmém místě, ale pouhý jeden bod od sestupového pásma.

Čtěte také:

Šestigólová přestřelka v Boleslavi skončila remízou
Baník poznal po delší době výhru. Olomouc nadělovala
Ostrý debut pro Vyhnala: Řepka je tvrdý, ale dobrý hráč
Jarolím: Nechci brečet, ale při vyrovnání byl ofsajd
Pražské derby pro Spartu. Remízu odmítnul Wilfried

„Myslím si, že na spodek tabulky nepatříme. Ono se to časem projeví, začneme vyhrávat," prohlásil po derby někdejší záložník Sparty a nyní nejlepší střelec Slavie Karol Kisel v reakci na situaci svého týmu v tabulce.

"V každém jednotlivém zápase jsme zatím mohli vyhrát. Je to neuvěřitelné. Místo toho, abychom tak měli osmnáct nebo dvacet bodů, máme deset. Rozhodně to neodpovídá tomu, jakou hru předvádíme. Já jsem se ještě nikdy nedíval v tabulce směrem dozadu."

Mizérie Slavie přitom nezačala pondělní prohrou v derby Spartou. Staronový trenér Karel Jarolím v nové sezoně svým způsobem začal tam, kde se Sešívanými loni před svým odvoláním skončil.

Foto: ČTK

Tedy ve středu tabulky, mimo pozice zajišťující evropské poháry. Nemluvě o rozplývající se možnosti atakovat ligový triumf. 

Pravdou ovšem je, že rozdíl mezi "klidným středem tabulky", tedy šestým místem (Teplice) a sestupovým pásmem (patnáctá příčka tabulky Ústí nad Labem) činí po devíti zápasech pouhé tři body, tedy jediné vítězství.

Jinak: rozdíl mezi třetím a posledním místem tabulky dělá pouhých deset bodů, což znamená, že během tří kol se může v podstatě kdokoliv, až na neporažené týmy Plzně a Olomouce, kdokoliv propadnout ze samotného čela soutěže až na dno a naopak.

Což platí o Slavii i přesto, že je momentálně devátá a pět zápasů po sobě nevyhrála.

 

Právě se děje

Další zprávy