Pražské derby pro Spartu. Remízu odmítnul Wilfried

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
20. 9. 2010 20:30
Slavia - Sparta 1:2
Foto: ČTK

Praha - Fotbalisté Sparty porazili ve 9. kole domácí ligy Slavii 2:1, když o svém vítězství rozhodli až v samém závěru přesnou hlavičkou Wilfrieda.

Přestože Letenští nastupovali v roli mírného favorita, úvodní gól vstřelil ve 22. minutě Trapp. Sparta stav utkání, které se hrálo ve vysokém tempu, srovnala v 64. minutě Kadlecem.

Když už se zdálo, že derby skončí zaslouženou dělbou bodů, naběhl si na centr Podaného Wilfried a neomylnou trefou dokonal obrat.

Sparťané díky výhře snížili svou ztrátu na vedoucí Plzeň na sedm bodů, Slavia se o skóre propadla na devátou příčku.

Čtěte také:
Derby Slavia - Sparta jsme sledovali ŽIVĚ
Šestigólová přestřelka v Boleslavi skončila remízou
Brabec ke Slavii zášť necítí: S Jarolímem nemám problém
Baník poznal po delší době výhru. Olomouc nadělovala

Slavistická aréna se na fotbalový svátek zaplnila jen ze tří čtvrtin. I to dokumentovalo nelichotivé postavení obou mužstev v tabulce letošního ligového ročníku. Na domácích i hostujících hráčích bylo od začátku vidět, že s tím chtějí něco udělat. A právě velké derby je tím nejlepším odrazovým můstkem.

Utkání proto začalo ve velkém nasazení, důležitý byl každý mětr hřiště. S tím však šla ruku v ruce výroba nepřesností, a tak se místo šancí rodily spíš jejich náznaky. Už ve 3. minutě hlavičkoval z úhlu u tyče Kisel. Blažek by jeho pokus jistě spolehlivě kryl, přesto vše jistil Kadlec sražením míče na roh.

Další střelou, které sparťanská obrana pomohla mimo tři tyče byla rána aktivního Milana Černého, který po celý zápas zatápěl defenzívě Letenských ze slávistické strany nejvíce.

Ve druhé desetiminutovce se o slovo přihlásili také hosté, jenže Sionko se své velmi dobré příležitosti zřejmě zalekl a Kadlecův centr z levé strany mířil nabíhajícímu Wilfriedovi hodně na paty.

V polovině prvního poločasu však už udeřilo. Přímý kop Jarolíma prodloužil v pokutovém území Koubský a Trapp jej u levé tyče uklidil do sparťanské brány.

Slavia poslední útok neproměnila, Sparta ano

Do druhé půle vstoupila aktivněji Sparta, ovšem jasné šance si vypracovat nedokázala. Trenér Chovanec proto poslal na kraj zálohy mladíka Podaného a o chvíli později mohl slavit vyrovnání. Sparťanská branka se té slávistické podobala jako vejce vejci. Standardní situaci zahrával Vacek, Kucka jeho nákop sklepl a Kadlec si už s míčem věděl rady.

"Sešívaní" byli blízko druhé brance v 70. minutě. Řepka hrubě podcenil situaci u postranní čáry, když nechal míč putovat po lajně v domnění, že to je aut. Toho využil Milan Černý, který postupoval z úhlu na Blažka. Ještě však přihrál a Jarolím šanci zazdil střelou nad bránu. 

Zápas spěl k remízovému konci, když tu se do rychlého kontru řítili domácí. Na Horův povedený centr z pravé strany však Janda nedosáhl.

O to větší šok přišel na druhé straně. Spartě se vyplatila sázka na Podaného, který z podobné situace posadil míč na hlavu Wilfrieda. A útočník z Pobřeží slonoviny přesnou trefou korunoval sparťany na krále Prahy.

9. kolo první fotbalové ligy:

Slavia Praha - Sparta Praha 1:2 (1:0)
Branky: 22. Trapp - 64. Kadlec, 89. Wilfried. Rozhodčí: Zelinka - Kordula, Mencl. ŽK: Pamič, Řepka, Vacek (všichni Sparta). Diváci: 15.142.

Slavia: Vaniak - Čelůstka, Koubský, Trapp, Hubáček - Kisel (69. Janda), L. Jarolím, Koreš (56. Ragued), J. Černý - Vyhnal (81. Hora), M. Černý. Trenér: K. Jarolím.
Sparta: Blažek - Kladrubský, Řepka, Brabec, Pamič - Sionko, Vacek (90. Hoheneder), Matějovský (62. Podaný), Kucka, Kadlec (90. Kweuke) - Wilfried. Trenér: Chovanec.

 

Právě se děje

Další zprávy