Naštvaný šéf Baníku: Se*e mě, že se do***eme sami

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
15. 9. 2010 19:00
Vůdce Lukeš navrhuje fanouškům diskuzi
Tomáš Petera
Tomáš Petera | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Tragické výsledky Baníku Ostrava a útok vlastních fanoušků po vyřazení z poháru s třetiligovým Slavičínem nenechávají v severomoravském klubu klidným snad nikoho.

Svůj postoj k současné krizi, kdy se Ostravští topí až na samém dně tabulky, vyjádřil ve svém blogu na oficiálních stránkách mužstva i majitel Baníku Tomáš Petera.

A z volených slov, mezi nimiž nechybějí ani vulgární výrazy, je jasné, že v celé situaci zaujímá pevné stanovisko. I přesto, že je hodně odlišné od názorů ostravských příznivců.

Čtěte také:
Baníčku my tě neopustíme? Fandové napadli vlastní hráče
Baník se topí v krizi. Vypadl i v poháru se Slavičínem
Lukeš: Hrajeme o sestup. Něco se musí změnit

"Úplně nejvíce mě na tom s..e, že v těžké situaci se ještě, aby toho nebylo málo, doslova doje…..e sami. Jako by nám nestačilo, že nám nakládají (a teď po právu) média," zlobí se na nespokojené fanoušky, kteří žádají razantní změny. Především odchod trenéra Miroslava Koubka.

"Chcete vidět řešení, setnutí hlav apod. Má to jeden háček, poprvé si v tom navzájem nerozumíme. Já za hráči (až na úplné výjimky) a za Koubkem stojím. Já těm hráčům opravdu věřím, věřím, že makají naplno, že to neflákají. Když to na jaře 2009 flákali, tak jsem byl první, kdo řval jako tur. Teď to tak není. Váš názor je jiný, ale já se budu snažit jim pomoci tu deku sundat, co mi budou síly stačit, hned při následujícím zápase," píše dále Petera. "Nechci nic víc, než už vyhrát s Hradcem."

Martin Lukeš
Martin Lukeš | Foto: ČTK

Vůdce Lukeš nabízí diskuzi

Záložník Martin Lukeš sice stále nemůže díky disciplinárnímu trestu nosit kapitánskou pásku, přesto i on, jakožto vůdce kabiny, veřejně vystoupil se svým proslovem k fanouškům. "Patřím přece mezi ty nejzkušenější. I proto vím, že pokud chtějí s někým fanoušci situaci rozebrat, pak je nepatřičné, aby do toho zatahovali mladé hráče nebo kluky, kteří toho v Baníku nemají odkopáno tolik co já," uvedl svůj projev na webu fcb.cz.

Dále v něm souhlasil s tím, že fanoušci mohou dávat svou nespokojenost s děním v klubu a výsledky. Napadení svých spoluhráčů, které se ho samotného přímo nedotklo, však kategoricky odsoudil. "Měl jsem možnost si vše prohlédnout na záznamu, a považuji to za zcela nepřijatelné."

Místo těchto radikálních a násilných projevů vůči celému týmu vyzývá k osobní diskuzi. "Kdokoliv, kdo byl ve Slavičíně na hřišti nebo má zájem si se mnou promluvit, má teď šanci. Ať na půdě Baníku, nebo jinde."

 

Právě se děje

Další zprávy