Sparťané si oddechli: ve Voticích to bylo s vykřičníkem

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
5. 9. 2010 14:00
Sparta se v poháru těsně vyhnula blamáži
Foto: Jakub Šafránek

Praha - Po jednoznačné ligové výhře 0:5 v Brně mělo být pro Sparťany pohárové utkání Ondrášovka Cupu ve Voticích spíše formalitou, vyjádřenou vysokým brankovým přídělem do sítě domácích.

Byť ale Letenští v sobotu s divizním týmem dobře začali, když v 25. minutě poslal favorita do vedení Libor Sionko, pak se hra Chovancova výběru zasekla a Sparťané nakonec hubené vedení tak tak udrželi až do konce zápasu, když dvakrát musel ve velkých šancích Votic zasahovat brankář Daniel Zítka.

„Povinnost jsme sice splnili, musíme se ale zamyslet, protože takovéhle soupeře je potřeba porážet daleko větším rozdílem. Postupujeme, je to ale s vykřičníkem," uvedl na sparťanském webu Sionko.

Čtěte také:

Sparta se v divizních Voticích protrápila k výhře
Slavia řeší potíže s brankáři. Z Udine zlákala Zlámala
Brno se trápilo. Nakonec ale v poháru Rosice zdolalo

„Musíme se víc cpát do šancí a proměňovat je. To se nám dařilo v prvních třiceti minutách, po zbytek utkání už pak ne," prohlásil zkušený záložník.

„Jeli jsme sem s tím, že nechceme dostat gól a pochopitelně jich chceme dát víc," sdělil po zápase generální sportovní manažer Jozef Chovanec.

Foto: Jakub Šafránek

„Výkon ale ovlivnil fakt, že jsme nastoupili prakticky z plného tréninku, někteří hráči nebyli úplně fit. To nás ale neomlouvá, výkon měl dnes být o dost lepší," přiznal Chovanec.

Spartu přitom po reprezentační přestávce čeká náročný domácí program: nejprve se utká na Letné s Jabloncem, poté přivítá v Evropské lize Palermo a následně i městského rivala Slavii.

"Z toho (zápasu ve Voticích) já ale nějak velkou věc nedělám. Těžký týden přijde až teď, kdy máme Jablonec, Palermo a Slavii. Až pak se ukáže, jak na tom doopravdy jsme a pokud to zvládneme, myslím, že už to bude zase dobré," dodává obránce Erich Brabec.

 

Právě se děje

Další zprávy