Koubek chtěl rezignovat. Vedení Baníku ho ale podrželo

Ivo Pospíšil
28. 8. 2010 21:31
Miroslav Koubek zůstává nadále koučem Baníku
Foto: Aktuálně.cz

Ostrava - Čtvrtá porážka v řadě měla zlomit vaz trenérovi Baníku Ostrava Miroslavu Koubkovi. Zkušený kouč nabídl po sobotní prohře s Teplicemi svou rezignaci, majitel klubu Tomáš Petera ji však zamítl.

"Prohráli jsme v součtu v lize a poháru pětkrát po sobě a je mou povinností v takovém případě nabídnout majiteli klubu svou funkci k dispozici. Je na Tomáši Peterovi, aby zvážil, zda mám Baník vést dál," citují oficiální stránky klubu Koubka.

Čtěte také:
Famózní Grigar vychytal Baník. Příbram doma zabrala
Slavia opět nevyhrála. Bod zajistil Sigmě Hubník

Třetí celek z minulé sezony prohrál tentokrát 0:1, patří mu zatím s pěti body čtrnáctá příčka a pokud týmy pod ním zabodují, může spadnout až na samotné dno. Těžkou situaci umocňuje i fakt, že se Baník neprobojoval ani do Evropské ligy, když v předkole vypadl s běloruským Mogilevem.

"Když vidím, jak kluci dřou, a výsledky nepřicházejí, cítím zmar. Snažíme se pracovat, ale bohužel, každý musí vidět, že kvalita je pryč. Nahradit se ji nepovedlo a musím pracovat s kluky, co tu teď hrají, Zápas s Teplicemi ukázal, že se zlepšujeme. Tristní výkon jsme zatím předvedli jenom v Boleslavi, ale teď znovu nastal progres. Přesto dám Tomáši Peterovi na zvážení, zda mám pokračovat v Baníku dál," dodal Koubek.

Jenže vedení se rozhodlo svého trenéra podpořit.

"Už jsem to od trenéra slyšel, všechno jsem mu to rozmluvil a jedeme dál. Pro mě se situace nemění. Věřím trenéru Koubkovi, věřím jeho práci, a řekl jsem mu, že není čas na to, abychom z něčeho zbaběle utíkali," přiznal majitel klubu Tomáš Petera.

"Musíme pracovat a bojovat dál. Není důvod k rezignacím či změnám trenéra. S Teplicemi jsme nehráli špatně, neměli jsme prohrát. Trenér má tým pod kontrolou. Teď se vrátí Martin Lukeš, to by měl být další impuls. Další změny nebudou, trenér z tohoto týmu bude pracovat a výsledky z něj dostane," uzavřel jasně Petera.

 

Právě se děje

Další zprávy