Famózní Grigar vychytal Baník. Příbram doma zabrala

Sport Sport, Red Spo
28. 8. 2010 19:40
Příbram - Hradec Králové 1:0, Baník - Teplice 0:1
Tomáš Grigar se stal hrdinou Teplic
Tomáš Grigar se stal hrdinou Teplic | Foto: Reuters

Příbram - Až ve čtvrtém zápase před vlastními fanoušky dali fotbalisté Příbrami gól. Tým trenéra Hřídela potvrdil, že má doposud nejslabší útok v Gambrinus lize a těsně porazil v sobotním zápase sedmého kola nováčka z Hradce Králové 1:0.

Prvoligový celek navíc přerušil sérii čtyř zápasů (až 492 minut). bez vstřeleného gólu. Hradec sice v posledním zápase porazil doma Jablonec, na výhru ze hřiště soupeře ale stále čeká.

Čtěte také:
Ubíjející, smutnil Černý. Slavia nedokáže udržet vedení
Slavia opět nevyhrála. Bod zajistil Sigmě Hubník

Udeřit mohlo už v deváté minutě. Po přímém kopu Klesy hlavičkoval nebezpečně Borek, ale branku gólmana Lindra přestřelil.

Příbram byla lepší a v další šanci se po půl hodině hry objevil Huňa, nezakončil ale také přesně. Lindr navíc zůstal nepřekonán i o chvíli později po střele dIbeho.

To začátek druhé půle patřil hostům, konkrétně zahrozil aktivní záložník Pilař. Čisté konto ale držel i gólman Hruška. A když už se na druhé straně neprosadil Štochl, zdálo se, že zápas skončí další bezbrankovou remízou.

Fanoušci se se ale nakonec vytouženého gólu přeci jen dočkali. Po sérii centrů se devět minut před koncem dostal míč až ke střídajícímu Tomáši Wagnerovi, a ten po pěti minutách na pobytu na hřišti rozhodl.

Grigar hrdinou Teplic, ty vezou výhru z Ostravy

Jen jeden gól viděli diváci i v Ostravě. Ke smůle tamějšího Baníku to ale bylo do sítě jejich celku a cenné tři body za výhru 1:0 si odvezly Teplice.

Severočeši přichystali jedinou branku zápasu na začátku druhého dějství. Vondrášek po rychlém brejku ještě stihl míč na hrací ploše, odcentroval přes vyšachovanou obranu až k Marešovi, a ten nedal chytajícímu Barankovi šanci.

Třetí celek uplynulého ročníku prohrál tři zápasy v řadě a Miroslav Koubek na lavičce netajil nikterak svou nervozitu. Jeho svěřenci podrobili v závěrečných minutách soupeře drtivému tlaku, ale hrdinou hostů se měl stát brankář Tomáš Grigar.

Jako první ho prověřil neúspěšně Frydrych, proti další střele Frejlacha se postavily obě tyče a později si na teplickém gólmanovi vylámal zuby i Šenkeřík s Nevesem.

Výsledky:

1. FK Příbram - FC Hradec Králové 1:0 (0:0)
Branka:
81. Wágner.
Příbram: Hruška - Plašil, Ricka, J. Štochl, Nohýnek - Klesa (76. Wágner), Borek (55. Macek), Tarczal, Pleško - Ibe (88. Videgla), Huňa.
Hradec: Lindr - Wozniak, Chleboun, Kasálek - Rezek (73. Černý), Fischer, Janoušek, Poděbradský (85. Hájovský) - Kocourek (68. Tomašák), Dvořák, Pilař.

FC Baník Ostrava - FK Teplice 0:1 (0:0)
Branka:
46. Mareš.
Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Frydrych, Neves - Frejlach, Marek, Hušbauer - Fantiš (65. Šenkeřík), Varadi, Pilík.
Teplice: Grigar - Vidlička, Matula, Hošek, Rosa - Ljevakovič, Kalivoda (76. Zoubele), Siva (85. Smejkal) - Vondrášek (67. Verbíř), Mahmutovič, Mareš

 

Právě se děje

Další zprávy