Sionko rozhání chmury: Žádná krize, jen dvě prohry

Ivo Pospíšil
23. 8. 2010 10:40
Libor Sionko bude moci proti Žilině nastoupit
Libor Sionko
Libor Sionko | Foto: Jakub Šafránek

Praha - Týden plný nepříjemností mají za sebou fotbalisté pražské Sparty.

Po ostudné prohře v prvním zápase 4. předkola Ligy mistrů se Žilinou (0:2) byli někteří hráči přichycení při porušování životosprávy, na veřejnost se vzápětí dostaly i určité zprávy o problémech v kabině a vše se pak korunovalo v sobotu, kdy letenský tým prohrál na domácím hřišti v rámci šestého kola Gambrinus ligy s Plzní 0:1.

Čtěte také:
Chovanec hořekuje: Koho mám nasadit? Dorostence?
Spartu vyloupila i Plzeň a dál vede ligovou tabulku
Sparta trestala: Řepku za alkohol, Brabce za klobásu

Šlo o první domácí ligovou prohru od října 2008, kdy tehdy Spartu zostudila 1:4 Slavia. I tenkrát přišla krutá porážka velmi nevhod. Mimochodem, po tomto zápase pak skončil i tehdejší kouč Vítězslav Lavička.

Sparta tak ztratila kontakt s vedoucími příčkami. Právě lídr z Plzně si drží dvoubodový náskok před Olomoucí a úřadující mistr na ní dokonce ztrácí už bodů sedm. Na dlouhé truchlení ovšem není čas, už ve středu totiž čeká Spartu důležitý odvetný zápas se Žilinou o postup do Ligy mistrů. 

"Viktoria je rozjetá, šlape jí to. Stále je ale začátek soutěže, sedmibodový rozdíl není neřešitelný. Musíme teď ale okamžitě začít vyhrávat, aby nám čelo tabulky neodskočilo ještě víc," tvrdí na oficiálních stránkách Sparty záložník Libor Sionko.

Lepší než proti Žilině

"Herně to podle mě dneska bylo lepší, než proti Žilině. V první půli jsme myslím hráli docela dobře, hlavně po stranách se nám dařilo pronikat až k soupeřovu vápnu, centry ale k úspěchu nevedly," míní bývalý záložník Kodaně.

Špatné výsledky v kombinaci s nepříliš atraktivním herním projevem nezůstaly bez odezvy. Právě proti Plzni se z hlediště ozývaly stále silnější hlasy, volající po rezignaci generálního manažera Jozefa Chovance. Do středy se ale nejspíše nic dít nebude, Sparta se totiž musí soustředit a změna kouče v hektickém období by možná byla ještě více ke škodě.

Pakliže se ale postup do Ligy mistrů nezdaří, ztratí Sparta možnost získat takřka 200 milionů korun. A pak už se dá změna na lavičce očekávat.  

"Máme ale zásadní problém s finální fází. Nadějných možností jsme měli docela dost, nedokážeme se ale dostat až ke střele. A když už vypálíme, balon letí vedle nebo nad, případně trefíme bránící hráče soupeře," zoufá si Sionko

"Musíme se z toho dostat sami, nikdo to za nás neudělá. Ve středu hrajeme další zápas, na ten se teď zaměříme. Zažil jsem i horší nálady, určitě bych nemluvil o krizi. Prohráli jsme dvě utkání, to se nedá nic dělat. Plzeň navíc hrála dobře, když to srovnám třeba s Ostravou, tak podala minimálně o třídu lepší výkon," porovnal na závěr.

Na rozdíl od prvního zápasu bude moci v Žilině hrát. Jeho spoluhráči Řepka, Brabec nebo Matějovský ale nikoliv.

 

Právě se děje

Další zprávy