Slavia doma padla s Libercem, Plzeň je zpátky v čele

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
15. 8. 2010 19:00
Slavia-Liberec 1:3, Plzeň-Slovácko 3:0, ČB - Hradec 0:0

Praha - Fotbalisté Liberce se poprvé v sezoně dočkali výhry, když v 5. kole první ligy zvítězili 3:1 na hřišti pražské Slavie, která naopak poprvé prohrála. 

Přestože se domácí tým zásluhou Kisela hned v úvodu ujal vedení, Slovan díky gólům Keriče a Štajnera výsledek otočil a výhru v závěru potvrdil opět Kerič.

Do čela se vrátili fotbalisté Plzně, kteří porazili na svém hřišti 3:0 Slovácko, díky čemuž mají na svém kontě už čtyři výhry. Jeden gól vstřelil útočník Jan Rezek, který je s pěti góly v čele tabulky střelců.

Čtěte také:
Sparťané i v deseti vyhráli v Příbrami a už jsou druzí
Olomouc sestřelila Baník z rohových kopů. A jde do čela
Jablonec porazil Bohemku a posunul se na čtvrté místo

Vedle Plzně a druhé Olomouce letos ještě neprohráli fotbalisté Českých Budějovic, kteří se doma rozešli bez branek s nováčkem z Hradce Králové, který měl k výhře blíže, neproměnil však několik slibných příležitostí.

Slavia vstoupila do zápasu s tím, že bude mít doma poprvé v sezoně v zádech podporu svých nejhlasitějších příznivců, kteří v tomto týdnu ustoupili po domluvě s vedením klubu od svého protestu.  

Za to se jim také hráči rychle odměnili, když Vlček našel Kisela a ten vstřelil již svůj čtvrtý gól v ročníku. Jenže Liberec přijel s dokonalou efektivitou - co střela, to gól. Nejprve se prosadil Kerič a ještě do půle otočil výsledek reprezentant Štajner.

Slávisté sice útočili na vyrovnání, ale v poslední minutě definitivně rozhodl znovu Kerič. Slavia neporazila Liberec popáté za sebou, z posledních šesti domácích zápasů zvítězila jen jednou.

Plzeň proti Slovácku potvrdila dobrou formu. Už v 9. minutě kopal plzeňský kapitán Horváth trestný kop z hranice šestnáctky a přesnou střelou k pravé tyči otevřel skóre.

Domácí převahu potvrdili i po změně stran, kdy se po rychlém brejku a přihrávce Koláře prosadil Rezek, který se trefil popáté v sezoně, a o čtyři minuty později si oba hráči role vyměnili. Slovácko i potřetí v sezoně na hřišti soupeře prohrálo.

5. kolo první ligy:

Slavia Praha - Slovan Liberec 1:3 (1:2)
Branky: 7. Kisel - 27. a 90. Kerič, 37. Štajner. Rozhodčí: Adam - Jiřík, Pospíšil. ŽK: Fleišman, Kerič, Gecov (všichni Liberec). Diváci: 8998.
Slavia: Vaniak - Čelůstka, Vomáčka (80. Janda), Trapp, Hubáček - J. Černý (46. Zákostelský), L. Jarolím, Ragued, M. Černý - Vlček (71. Hora), Kisel. Trenér: K. Jarolím
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Kelič, R. Dejmek, Fleišman (69. Vulin) - Martan (58. Liška), Vácha, Gecov, Štajner, Bosančič (81. Vojta) - Kerič. Trenér: Petřík.

FC Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 3:0 (1:0)
Branky:
9. Horváth, 58. Rezek, 62. Kolář. Rozhodčí: Kovařík - Ubias, Teuber. ŽK: Hlúpik, Kordula, Košút (všichni Slovácko). Diváci: 5421.
Plzeň: Ticháček (67. L. Krbeček) - Rajtoral, Navrátil (37. Ševinský), Bystroň, Limberský - Petržela (82. Žůrek), Kolář, Rada, Horváth, Jiráček - Rezek. Trenér. Vrba.
Slovácko: Filipko - Kuncl, R. Mezlík, Košút, Kubáň - Fujerik, Kordula (80. Urbánek), Volešák, V. Valenta - Szmek (77. Nestorovski), Hlúpik (46. J. Valenta). Trenér: Soukup.

SK České Budějovice - FK Hradec Králové 0:0
Rozhodčí:
Adámek - Kordula, Santarius. ŽK: Hudson, Sedláček (oba ČB). Diváci: 3002.
České Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Žižka, Koutný - Mezlík (69. Sedláček), Černák, Otepka, Šíma - Pecka (59. Hudson), Ondrášek. Trenér: Šilhavý.
Hradec Králové: Lindr - Wozniak, Chleboun, Kasálek - Rezek (90. Karal), Fischer, Janoušek, Poděbradský - Černý, Pilař (88.Dvořák), Kocourek (77. Tomašák). Trenér: Kotal.

 

Právě se děje

Další zprávy