Hotovo: Bony Wilfried prodloužil ve Spartě do roku 2014

Sport Sport, Red Spo
12. 8. 2010 17:45
Radost mají i rodiče, řekl Bony Wilfried
Bony Wilfried a Jozef Chovanec
Bony Wilfried a Jozef Chovanec | Foto: Martin Jůzek

Praha - Před devíti dny se mluvilo o tom, že si pražská Sparta pojiistí služby svého útočníka Bonyho Wlifrieda až do roku 2014. Ve čtvrtek se to stalo skutečností a forvard z Pobřeží slonoviny pečetil na Letné novou smlouvu

"Kontrakt je na čtyři roky, tedy do léta 2014. Jednání probíhala několik týdnů, prodloužení Bonyho smlouvy pro nás bylo prioritou a jsme moc rádi, že se nám dohoda podařila," uvedl na oficiálních stránkách Sparty personální ředitel Jakub Otava.

Čtěte také:
Sparta si pojistila služby Wilfrieda. Na další tři roky
Sparta rozstřílela Baník 4:0. Ligu vede Olomouc

Bony Wilfried působí ve Spartě od roku 2007 a první výraznější šanci dostal pod trenérem Vítězslavem Lavičkou. Postupně se pak vypracoval v klíčového muže sparťanské ofenzivy a naposledy se blýskl i v neděli, kdy dvěma góly pomohl porazit Baník Ostrava.

"Jsem tady moc spokojený, děkuji Spartě i svému manažerovi. Radost mají i moji rodiče doma, protože vědí, jak se mi v Praze líbí," prohlásil po podpisu jednadvacetiletý hráč.

Ten tak popřel veškeré spekulace o tom, že by se chystal z týmu úřadujícího českého mistra odejít. Ačkoliv nabídky prý podle svého agenta Dalibora Laciny měl.  

"Nějaké nabídky přišly. Jednalo se o kluby z Turecka, Německa a Francie. My jsme se ale shodli, že bude nejlepší, když zůstane v klubu, který mu poskytl péči a čas, aby se zapracoval do prvního týmu," dodal na závěr Lacina.

 

Právě se děje

Další zprávy