Varadi si nezahraje dva zápasy. I za zákrok na Blažka

Ivo Pospíšil
12. 8. 2010 15:55
Adam Varadi dostal v zápase se Spartou i červenou kartu
Tomáš Sivok hlavičkuje nad Tchuřem a Bolfem před brankou Baníku.
Tomáš Sivok hlavičkuje nad Tchuřem a Bolfem před brankou Baníku. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Fotbalista Baníku Ostrava Adam Varadi si nezahraje v Gambrinus lize dva zápasy. Disciplinární komise ČMFS ho ve čtvrtek potrestala za nedovolené zákroky, kterých se důrazný forvard dopustil v nedělním zápase s pražskou Spartou.

Varadi navíc utkání nedohrál, po hodině hry totiž ostře sestřelil Niklase Hohenedera, inkasoval druhou žlutou a tudíž i červenou kartu. Diváci domácího celku se na něj ale zlobili už dříve, neboť chvíli před tím trefil loktem sparťanského brankáře Jaromíra Blažka.

Čtěte také:
Blažek ukázal Baníkovcům prostředníček. Napodobí Řepku?
Sparta rozstřílela Baník 4:0. Ligu vede Olomouc

Domácí kapitán pak musel být ošetřován, neboť mu protivník poranil při souboji nos.

"Tenhle zákrok byl jasný úmysl. Byla to prasárna, kterou jsem už dlouho neviděl. Kdyby byl na hřišti Tomáš Řepka, tak bych očekával další blikanec," netajil se po zápase ve Studiu Fotbal Luděk Zelenka.

Varadi, kterému pak spílal i Blažek, se po zápase omluvil. Trest ho ale nakonec neminul.

"Komise projednala přestupek Adama Varadiho, za který viděl druhou žlutou kartu. Zároveň vzala na vědomí písemné stanovisko komise rozhodčích, která oznámila, že za úder loktem měl být udělen osobní trest, konkrétně žlutá karta, protože šlo o nesportovní chování," tvrdí na oficiálních stránkách svazu mluvčí disciplinární komise Jaroslav Kolář.

"Podle disciplinárního řádu se za tyto přestupky uděluje zastavení činnosti na jeden nebo dva soutěžní zápasy. Komise posoudila jednání Adama Varadiho a zastavila mu činnost na dvě soutěžní utkání," dodal Kolář 

Baník, který nakonec dohrával zápas deseti hráčích, si pak odvezl z Letné debakl v poměru 0:4.

 

Právě se děje

Další zprávy