Plzeň se vrátila do čela. Teplice opět nevyhrály

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
9. 8. 2010 19:50
Hradec Kr. - Plzeň 0:3, Teplice - Č. Budějovice 1:1
Archivní foto
Archivní foto | Foto: Reuters

Praha - Fotbalisté Plzně vyhráli v dohrávce 4. kola první ligy na hřišti nováčka z Hradce Králové 3:0 a vrátili se do čela tabulky. Na druhou Sigmu a třetí Slavii mají Západočeši náskok dvou bodů.

Hradec naopak po výhře v úvodním kole nad Spartou už podruhé v řadě nebodoval a se čtyřmi body se propadl na dvanácté místo tabulky.

Čtěte také:
Sparta rozstřílela Baník 4:0. Ligu vede Olomouc
Sparta byla markantně lepší, smutní po debaklu Baník
Blažek ukázal Baníkovcům prostředníček. Napodobí Řepku?
Bohemka letos poprvé vyhrála. V Edenu zdolala Slovácko
Slavia otočila třemi góly zápas v Brně a je v čele

Ve druhém pondělním utkání se rozešli fotbalisté Teplic a Českých Budějovic smírně 1:1, když hosté vyrovnali gólem v 89. minutě. Hned poté navíc odmítl výhru ve stoprocentní šanci budějovický útočník Sedláček.

Teplice tak v nové sezoně nevyhrály ani na čtvrtý pokus a v tabulce jim se dvěma body patří patnáctá příčka. Jihočeši naopak v nové sezoně ještě neprohráli a s šesti body jim patří sedmá příčka.

Hradečtí vyšli Plzni vstříc, když po její čtvrteční odvetě 3. předkola v Istanbulu přeložili zápas z neděle na pondělí. Západočeši se jim však 'neodměnili' zrovna zdvořile.

V úvodu však hrozili spíše domácí. Ticháčka, který v plzeňské bráně nahradil chybujícího Krbečka, poprvé v 19. minutě prověřil útočník Pilař, jeho střela z 22 metrů však narozdíl od zápasu se Spartou skončila na tyči. Rezkova dalekonosná střela pak skončila těsně vedle.

Fotbalisté Hradce Králové se radují z gólu
Fotbalisté Hradce Králové se radují z gólu | Foto: Aktuálně.cz, fchk.cz

Pak už se však musel činit hradecký brankář Lindr. Nejdříve vyrazil střelu Rady, pak jen sledoval, jak Navrátil hlavičkoval jen těsně vedle. Po přímém kopu Horvátha v 39. minutě však nestačil na dorážku Rady.

V úvodu druhého poločasu měli domácí velkou šanci na vyrovnání, Kasálkovu střelu z přímého kopu však vyrazil Ticháček.

V 55. minutě však svou chybul utnul hradecké naděje na úspěch Lindr, jehož chybnou rozehrávku vystihl Petržela a Kasálkovi nezbývalo nic jiného, než jej srazit v pokutovém území k zemi. Následný pokutový kop pak proměnil útočník Rezek.

Hradec sice mohl zápas zdramatizovat, Fischerova střela však mířila jen doprostřed brány, a tak udeřil znovu Rezek, který zamířil do Lindrova protipohybu. A to ještě v závěru mohl Hradec inkasovat počtvrté, Petrželu však vychytal Lindr.

Budějovičtí přijeli na sever Čech s jasným cílem - neinkasovat. Proto se v jedenácti mužích stáhli na vlastní polovinu a čekali, s čím přijdou domácí. Z brejků pak občas zahrozili, tak jako v 31. minutě, Šíma ale z malého vápna bránu těsně minul.

Domácí fanoušci tak museli na šance svých hráčů čekat až do druhé půle. Hned v úvodu se uvolnil na malém vápně Mahmutovič, ale trefil jen nohy vybíhajícího brankáře Kučery, hned po rohu pak těsně nad hlavičkoval Siva.

FK Teplice prohra
FK Teplice prohra | Foto: Reuters

V 59. minutě se však už diváci mohli radovat, když Vidličkův centr z pravé strany tečoval Došek k Mahmutovičovi a ten hlavičkou k tyči otevřel skóre.

V průběhu zápasu mohli Tepličtí svůj náskok navýšit, jenže v 78. minutě vytáhl brankář Kučera z horního růžku střelu Vidličky, vzápětí vyrazil i Zoubeleho střelu k tyči. Stejný hráč pak nedlouho poté přestřelil z malého vápna branku.

A tak se naplnilo pravidlo nedáš - dostaneš. I když z jedné strany k tomu přispěla náhoda a z druhé špatné vyběhnutí brankáře Slavíka.

Vracející se obránce Matula před dotírajícím Ondráškem nakopl míč do Slavíka, od něj se míč odrazil do Ondráška a od něj do opuštěné brány.

O minutu později mohl výsledek zcela otočit Sedláček, z malého vápna však ve skluzu trestuhodně minul bránu.

4. kolo první fotbalové ligy:

FC Hradec Králové - Viktoria Plzeň 0:3 (0:1)
Branky: 55. z pen. a 82. J. Rezek, 39. Rada. Rozhodčí: Matějek - Pelikán, Vysloužil. ŽK: Kasálek, Janoušek, Fischer - Jiráček. Diváci: 6000 (vyprodáno).
Hradec: Lindr - Pávek (67. Tomašák), Wozniak, Kasálek - Fischer, Hochmeister (53. Dvořák), Janoušek, Poděbradský - T. Rezek (87. Kocourek), Pilař, Černý. Trenér: Kotal.
Plzeň: Ticháček - Rajtoral, Ševinský, Navrátil, Limberský - Petržela (86. Hruška), Rada, Horváth, Jiráček (79. Střihavka) - Kolář (88. Vaněček), J. Rezek. Trenér: Vrba.

FK Teplice - SK Dynamo České Budějovice 1:1 (0:0)
Branky:
59. Mahmutovič - 88. Ondrášek. Rozhodčí: L. Kovařík - Peřina, Szarowski. ŽK: Siva, Mahmutovič - Šíma. Diváci: 3450.
Teplice: Slavík - Vidlička, Matula, Rosa, Siva - Ljevakovič, Vachoušek, Stožický (59. Zoubele) - Mareš (87. Hošek), Mahmutovič - Došek (67. Vondrášek). Trenér: Plíšek.
Č. Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Riegel (79. Koutný), Žižka - Hudson (72. Ondrášek), Černák, Otepka, Šíma (74. Sedláček) - Mezlík, Pecka. Trenér: Šilhavý.

 

Právě se děje

Další zprávy