Sigma odmítla jít v Příbrami do čela. Gólu se nedočkala

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
2. 8. 2010 19:55
Příbram - Sigma Olomouc 0:0
Fotbalisté Olomouce se tentokrát z gólu neradovali
Fotbalisté Olomouce se tentokrát z gólu neradovali | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Fotbalisté Sigmy Olomouc přišli ve 3. kole o vedení v první lize, když na hřišti Příbrami 'jen' remizovali 0:0. Sigma tak nevyhrála v Příbrami už jedenáct let.

Přestože byli Moravané po celý zápas aktivnější, překonat obranný val domácích se jim nepovedlo. A když byl v 55. minutě před opuštěnou brankou osamocený útočník Petr, ve stoprocentní gólové příležitosti branku přestřelil.

Příbram tak stejně jako Sigma uhájila neporazitalnost, s pěti body zaostává za svým soupeřem jen o skóre.

Čtěte také:
Sparta bez Řepky opět selhala, Baník sestřelil Brno
Sparta po další prohře litovala chyb i zahozených šancí
Slavia se dočkala první výhry. Slovácko zdolalo Hradec
Fanoušci se mnou mají trpělivost, říká Vlček. A rozhodl
Liberec nadále bez výhry. S Ústím jen remizoval

Příbramští už před zápasem deklarovali, že budou především bránit, aby zabránili Sigmě v útoku koncertovat jako minulý týden v zápase proti Jablonci a od úvodních minut to také plnili.

A Sigma se v prvním poločase proti 'hlubokému obranému bloku' skutečně prosadit nedokázala, i když měla míč na kopačkách třikrát déle než její soupeř. A protože Příbram na ofenzivu prakticky zanevřela, obešel se první poločas bez gólových šancí.

Až deset minut po přestávce se konečně urodilo. Po Nohýnkově centru z levé strany se dostal míč na zadní tyč k osamocenému útočníkovi domácích Jurdíkovi, míč však netrefil podle představ a zacílil hodně nepřesně.

Hned z protiútoku Sigma vybojovala rohový kop, míč se po přizvednutí olomouckým hráčem spadl na malé vápno před Petra, ten však míč přeběhl a ze záklonu opuštěnou bránu ze dvou metrů přestřelil.

Přestože byla Sigma v další fázi opět aktivnější, paradoxně mohla do otevřené obrany dvakrát inkasovat. Obránce Štochl mohl nejdříve zacílit do odkryté branky, v těžké pozici ale netrefil dobře míč, Ricka zakončil další gólovku střelou mimo.

3. kolo první fotbalové ligy:

1. FK Příbram - Sigma Olomouc 0:0
Rozhodčí:
Matějek - Chytil, Teuber. Bez karet. Diváci: 3126.
Příbram: Hruška - Plašil, Ricka, J. Štochl, Nohýnek - Klesa (86. M. Štochl), Tarczal, Videgla, Pleško - Jurdík (61. Wágner), Huňa. Trenér: Hřídel.
Olomouc: Blaha - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Bajer, Kaščák (75. Melinho), Hořava - Šultes (78. Vašíček), Hubník, Petr (86. Navrátil). Trenér: Psotka.

 

Právě se děje

Další zprávy