Sparta po další prohře litovala chyb i zahozených šancí

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
2. 8. 2010 7:30
Letenští v generálce na LM podlehli Budějovicím
Erich Brabec.
Erich Brabec. | Foto: Jakub Šafránek

České Budějovice - Neproměněných šancí a ojedinělé chyby, která stála Spartu všechny tři body, litoval po utkání v Českých Budějovicích obránce Sparty Erich Brabec.

„Jednoznačně to bylo tím, že jsme v první půli nedali gól, i když jsme na něj měli hodně šancí," hledal důvody porážky zkušený stoper.

„A pak se nám stalo to, co s Hradcem a se Slováckem, z jedné z mála střel na branku jsme dostali gól. Je to o tom, že v každém zápase střela znamená gól," posteskl si Brabec.

Čtěte také:

Sparta bez Řepky opět selhala, Baník sestřelil Brno
Chovanec se zlobí. Vedení ligy nepřeložilo Spartě zápas
Disciplinárka rozhodla: Řepka má dočasně zakázáno hrát

Jeho tým podruhé ze tří zápasů nového ligového ročníku prohrál, a úřadujícímu mistrovi tak patří až nelichotivá dvanáctá příčka.

„Můžeme sice říct, že to je jen třetí kolo a že soutěž je ještě dlouhá, ale je to pochopitelně nepříjemné, když ze dvou ze tří utkání nemáme ani bod," smutnil jediný střelec ze zápasu s Poznaní.

Chovanec: o prohře rozhodla taktická chyba

I když trenér Letenských Josef Chovanec postavil do základní sestavy jen tři hráče, kteří nastoupili v utkání třetího předkola Ligy mistrů proti Poznani, na nesehranost si po zápase nestěžoval, neboť především v první půli jeho svěřenci hráli prý dobře.

"Máme několik zraněných fotbalistů a nechtěli jsme jít do rizika, vždyť nás již ve středu čeká odveta v Poznani. Hráči mají i tak krátký čas na to, aby se dali dohromady. Například u Marka Matějovského a Bonyho by bylo opravdu velké riziko, kdyby nastoupili," uvedl kouč Sparty.

Foto: Jakub Šafránek

"Po klidném úvodu, kdy se oba týmy bály hrát, jsme převzali iniciativu my. V prvním poločase naše hra snesla měřítka. Na to, v jakém složení tým hrál, jsem byl spokojený. Ve druhé půli se to však otočilo, s tím jsem naopak velmi nespokojený. Přestali jsme si vytvářet šance, kterých jsme měli předtím několik, a navíc inkasovali," popsal průběh utkání sparťanský trenér.

Zápas prý nakonec rozhodla jediná taktická chyba, která stála Pražany všechny tři body.

"Obdržený gól jde na vrub taktické chybě, kdy jsme dlouho nebyli schopni odehrát v klidu míč. Těch přišlo do pokutového území krátce za sebou několik, my jim ten poslední dovolili zpracovat a tečovaná střela skončila v bráně," popsal situaci Chovanec.

„Myslím, že to přišlo po standardce. Byl tam odražený balon, souboj o něj jsme prohráli a pak přišla střela," nabídl svůj pohled na klíčový okamžik utkání Erich Brabec.

Spartu před středeční odvetou třetího předkola Ligy mistrů s Lechem Poznaň tak snad může těšit alespoň to, že Poznaň v generálce na odvetu se Spartou rovněž neuspěla.

V souboji o polský superpohár podlehla vítězi ligového poháru Jagiellonii Bialystok gólem Frankovskiho 0:1 poté, co opět nedokázala vstřelit branku ani ve třetím ostrém utkání za sebou.

 

Právě se děje

Další zprávy