Kisel: Chovanec mi nesedl. Tak, jako jeho tréninky

Sport Sport
31. 7. 2010 12:00
Karol Kisel působí už ve Slavii a dal za ní dva góly

Praha - Hrál za Bohemians, Spartu a nyní po svém zahraničním angažmá v FC Sydney zakotvil i v pražské Slavii. Stačily navíc jen dva zápasy, a slovenský záložník Karol Kisel se stal ústřední postavou svého nového zaměstnavatele.

Zatím je totiž jediným hráčem "sešívaných", který dal v letošní sezoně gól. Jak proti Bohemians 1905, tak i na hřišti Baníku Ostrava zařídil vždy remízu 1:1.

Čtěte také:
Baník remizoval se Slavií. Favorité si uřízli ostudu
Chovanec se zlobí. Vedení ligy nepřeložilo Spartě zápas
Disciplinárka rozhodla: Řepka má dočasně zakázáno hrát

"Je to trochu pikantní přestup. Když už se přestupuje mezi těmito kluby, tak je to spíše opačným směrem, ze Slavie do Sparty. Reakce očekávám, s tím si ale musím poradit. Líbilo se mi to i proto, že to bylo kontroverzní. Je to výzva a vůbec si nestěžuji.," uvedl Kisel v rozhovoru pro server Sme.sk.

"Spoluhráči mě přijali suprově a i to přispělo k mému dobrému startu. Jsem rád, že je tu i Slovák Grajciar. Po odchodu Krajčíka jsme tu zůstali jen my dva. I když Češi už pro mě nejsou cizinci," říká.  

Rodák z Košic působil ve Spartě tři roky, jednou zvedl nad hlavu i mistrovský titul. V roce 2008 však letenský celek opustil a do české nejvyšší soutěže se vrátil před startem letošní sezony.

Chovanec mi nesedl, přiznal Kisel

Oblékl však dres největšího rivala.

"Zatím mi to připadá, jako by to byly dva jiné světy. Rozdíl je ve všem, v lidech, okolí i kabině. Nejde o to, jestli jste ve Spartě nebo Slavii, vždy je to o lidech. Je to i o fanoušcích. Jinak se fandí na Spartě, jinak na Slavii. Nemyslím to ve smyslu, že jedni jsou zlí a druzí hodní. Oba tábory ale mají svá specifika," míní Kisel.

Ten se na závěr nebál zhodnotit kouče. Zatímco na Jozefa Chovance nevzpomíná příliš rád, s tradičně náročným Karlem Jarolímem si prý vyhoví.

"Je to náročný trenér, ale to k fotbalu patří. Když si plníte své povinnosti, pak nemáte žádný problém," uvedl na adresu slávistického lodivova.

"(S Chovancem) jsme si naopak nesedli, tedy alespoň on mně. Bylo to špatné a pak byly špatné i tréninky. Byly absolutně nezajímavé, nebavily mě. Navíc ještě v té atmosféře, kterou vytvářel. Každý má nejaký styl a ten Chovancův mi vyloženě nesedl. Možná se to ale už změnilo, mají nového asistenta Martina Haška," uzavřel Kisel.  

 

Právě se děje

Další zprávy