Kadlec znovu v roli žolíka: Možná mi to takhle sedí

ČTK ČTK, Red Spo
24. 7. 2010 22:15
Mladý Václav Kadlec zachránil Spartě v nastavení výhru
Foto: Jan Langer

Praha - Osmnáctiletý Václav Kadlec se stal opět spasitelem pražské Sparty. Jeho trefa v nastavení do sítě Slovácka přinesla obhájci titulu vítězství 2:1 a premiérový tříbodový zisk v sezoně.

Na trávník přitom dravý útočník přišel až jako náhradník v 70. minutě.

Čtěte také: Spartu spasil v nastavení Kadlec.Plzeň uspěla v Liberci

Kadlec má na kontě devět prvoligových gólů a také jeho předchozí dvě trefy rozhodly o bodovém zisku. Na jaře díky němu Sparta porazila Bohemians Praha 1:0 a Kadlec zařídil i remízu 1:1 v Ostravě. Stejným soupeřům v předminulé sezoně připravil porážky 1:0 brankami v poslední desetiminutovce.

Vloni na podzim byl zase jediným střelcem utkání proti Mladé Boleslavi (1:0) a tehdy shodou okolností skóroval také v poslední minutě a rovněž jako střídající hráč.

Trenér Jozef Chovanec Kadlece posílá na hřiště jako žolíka poměrně často. "Raději bych hrál od začátku, ale nemohu si vybírat. Možná, že mi sedí víc chodit jako žolík, obránci jsou více unavení, dostávám se k odraženým míčům a střelbě," přemítal Kadlec před novináři po svém 43. utkání v první lize.

"Potěšilo mě, že zrovna já jsem rozhodl, ale bylo jedno, kdo tu branku dá, hlavně že jsme vyhráli," dodal. 

Kadlec litoval, že jeho tým nedokázal zápas rozhodnout dřív. "Šance jsme měli. Třeba Třešňák zahrál velice dobře a po první brance měl na kopačce i druhý gól," poznamenal. Sám mohl také ještě před vítěznou trefou skórovat.

"Ale hlavou jsem na míč nedosáhl. Před gólem pak Hoheneder vyhrál hlavičkový souboj a míč se dostal ke mně. Ale po střele jsem nepočítal, že z toho bude branka. Jenže gólmanovi to proklouzlo mezi rukama," popsal rozhodující moment Kadlec.

 

Právě se děje

Další zprávy