FOTBAL ŽIVĚ Liga začala: Bohemians 1905 - Slavia 1:1

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
16. 7. 2010 19:20
Online reportáž z úvodního duelu prvního kola 1. Gambrinus ligy mezi fotbalisty Bohemians 1905 a Slavií.
Fotbalisté Bohemians na 'domácím' hřišti v Edenu získali první bod
Fotbalisté Bohemians na 'domácím' hřišti v Edenu získali první bod | Foto: Ondřej Besperát

Minuta po minutě

- Dobrý den, neuběhl ani týden a opět vás vítám u online reportáže z fotbalového zápasu. Pět dní po konci světového šampionátu se rozjíždí nová sezona 1. Gambrinus ligy a její premiérovým duelem bude tradiční vršovické derby mezi Bohemians 1905 a Slavií. Zápas je pozoruhodný v tom, že kvůli nevyhovujícímu stadionu v Dolíčku se zápas odehraje v Synot Tip Areně v Edenu, kde hraje domácí zápasy Slavia. Ta tak v zápase venku netradičně 'domácí' prostředí. Zápas začíná v 17:30.  

- Zápas bude rozhodovat jako hlavní sudí Miroslav Zelinka, na pomezí mu bude pomáhat dvojice Filípek - Dobrovolný. 

-

Sestavy:

Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Nikl, Rychlík - Moravec, Kaufman, Držík, Bartek - Hartig, Bálek.

Slavia: Vaniak - Čelůstka, Koubský, Trapp, Hubáček - J. Černý, Kisel, Ragued, M. Černý, Grajciar - Vlček. 

- Samotný zápas předchází dění před stadionem. Fanoušci Bohemians i Slavie chtějí na protest proti přestěhování Bohemky do Edenu pochodovat k Ďolíčku. Zatímco fandové Bohemky provolávají "Ďolíček nedáme, Ďolíček nedáme!", slávisté reagují pokřikem. "Bohemku tu nechceme! Bohemku tu nechceme!" Fanoušci Bohemky reagují rozvinutím transparentu s nápisem: "Eden není náš domov". Venku to vře, slyšet jsou petardy a dělobuchy. 

- Těsně před začátkem zápasu je v hledišti jen zhruba tisícovka diváků. Návštěva na první zápas sezony je tedy víc než tristní. 

1. Zápas začíná.  

1. To je začátek jako hrom. Hned v první minutě se Bohemians ujímají vedení. David Bartek po první útočné akci zápasu skóruje! Lukáš Hartig poslal na pravou stranu míč rozeběhnutému Janu Moravcovi, ten přihrál po zemi míč do pokutového území, kam si naběhl Bartek a střelou po zemi k tyči nedal Vaniakovi šanci. 

7. První šance Slavie. Po rohovém kopu a následném centru hlavičkovala nová posila sešívaných Jiří Koubský z deseti metrů jen těsně nad břevno. 

12. Třiadvacet metrů od vlastní branky srazil Jiří Rychlík J. Černého a od sudího Zelinky vidí první žlutou kartu zápasu. 

17. Je vyrovnáno! Ve své premiérovém ligovém zápase za Slavii se trefuje Karol Kisel. Jaroslav Černý centrem z pravé strany našel za obranou Bohemians rozeběhnutého Kisela, ten se řítil sám na Sňozíka a střelou mezi brankářovy nohy srovnává stav zápasu. 

19. A Slavia hned vzápětí mohla výsledek otočit. Milan Černý si posadil obránce Nikla, a když už se chystal ke střele, zastavil jej zdvihnutý praporek asistenta rozhodčího.  

23. A další šance Slavie. Vaniak rychle rozehrál, Kisel využil zaváháníé Rychlíka, jeho slabá střela ale Sňozíka nezaskočila. 

38. Žlutou kartu za faul na obránce Cseha dostává Stanislav Vlček. 

39. První střídání zápasu. Útočníka Lukáše Hartiga střídá další forvard Milan Škoda.  

42. Bohemka mohla v závěru poločasu zvrátit vedení na svou stranu. Z rychlého protiútoku poslal Kaufman míč střídajícímu Škodovi, ten udělal kličku za hranicí velkého vápna. vyslal na Vaniaka křižnou střelu, která však skončila těsně vedle pravé tyče. 

45. První poločas skončil.  

46. Začal druhý poločas.  

48. Bohemce úvody poločasů vycházejí. Obrovskou šanci však nevyužil Bálek. Nebýt Martina Vaniaka, už by slávisté prohrávali. Bálek se řítil na Vaniaka z levé strany, Vaniak však jeho pokus vyrazil. Míč se však odrazil zpět k Bálkovi, ten se pokusil projít k opuštěné bráně podél koncové čáry, Vaniak se mu však vrhl pod nohy a rukavící míč posunul za brankovou čáru. 

58. Žlutou kartu dostává nová akvizice Bohemians Igor Držík. 

60. Útočníka Stanislava Vlčka střídá forvard Jakub Hora. 

60. Návštěva v Edenu se přeci jen zvedla. Na stadion podle hlášení pro novináře přišlo 5623 diváků.  

63. Jiří Rychlík po faulu na pronikajícího Milana Černého dostává druhou žlutou kartu, a Bohemians tak dohrají zápas v deseti. 

64. Trenér Pavel Hoftych reaguje střídáním. Ze hřiště stahuje útočníka Vladimíra Bálka a na hřiště posílá záložníka Jana Štohanzla. 

65. Bohemians mohli i v deseti skórovat. Škoda potáhl míč po levé straně, nahrál napravo rozeběhnutému Moravcovi, který vypálil k levé tyči Vaniakovy brány, ale slávistický brankář jeho střelu tygřím skokem vyrazil na roh. 

67. A další žlutá karta pro hráče Bohemians. Za faul na Milana Černého těsně před vlastním pokutovým územím je potrestán Jan Moravec. 

73. Záložník Slavie Petr Janda střídá další halva Milana Černého. 

76. Žlutou kartu za zastavení rychlého protiútoku Bohemians v podobě stáhnutí škody dostal Jiří Koubský. 

78. Slavia se přeci jen mohla dočkat vedení. Sňozík však parádním zákrokem jejich radost kazí. Jaroslav Černý dostal míč na pravou stranu, udělal klasickou Robbenovu kličku do středu hřiště, jeho střelu z hranice velkého vápna k pravé tyči však Sňozík konečky prstů srazil. 

82. Poslední střídání Slavie. Grajciara střídá Tijany Belaid. 

85. Teď chyběly Slavii ke skórování centimetry. Po rohu srazila obrana Bohemians Černého střelu jen ke Koubskému, jehož dorážka mířila těsně vedle pravé tyče. 

88. Poslední střídání Bohemians. Záložníka Jiřího Kaufmana nahrazuje Daniel Nešpor. 

90. Hlavní rozhodčí nastaví dvě minuty. 

90+3. Zápas končí. Oba týmy se rozešly smírně po remíze 1:1. 

- S tímto se s vámi loučím a těším se s vámi na shledanou u další online reportáže. 

 

Právě se děje

Další zprávy