Slavia po mizerné sezoně o třetinu zdražila permanentky

ČTK ČTK
1. 6. 2010 11:51
Permanentky budou stojí od 1800 do 4200
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Fotbalová Slavia Praha dnes zahájila předprodej permanentek na příští sezonu a jejich zdražením až o třetinu riskuje odklon části příznivců, kteří v různých diskusních fórech vyjadřují s tímto krokem nesouhlas.

Klub se přitom zmítá v krizi, v uplynulém ligovém ročníku skončil poprvé po devatenácti letech mimo příčky zajišťující účast v evropských pohárech a necelý týden před začátkem letní přípravy nezná jméno trenéra.

Vedení klubu se odhodlalo ke zdražení permanentek o 25 až 33 procent v době, kdy tvrdé klubové jádro fanoušků vyhlásilo bojkot domácích zápasů s ohledem na skutečnost, že se Slavia bude od příští sezony dělit o stadion v Edenu s fotbalisty Bohemians 1905. Konkurenční klub z Ďolíčku se dohodl s vlastníkem arény společností E Side na pronájmu na pět let.

Čtěte také: Nejvyšší soud: Fotbalová Slavia zaplatí dva miliony

V minulé sezoně si permanentku koupilo 7500 příznivců Slavie, nyní vše nasvědčuje tomu, že ochozy v Edenu budou v následujícím ročníku prořídlejší.

Ceny permanentek se letos pohybují od 1800 korun do "kotle" po 4200 korun na hlavní tribunu. Podle tiskového mluvčího Slavie Ondřeje Zlámala však fanoušci sami argumentovali tím, že je pro ně lepší dražší permanentka, která bude platit i na pohárová utkání.

Nově dala Slavia do prodeje permanentky na tři, respektive pět let, které by mohly přinést další peníze do rozpočtu.

Klub totiž nemůže v nadcházející sezoně počítat s příjmy z evropských pohárů, navíc jej tíží dluh přibližně 105 milionů korun bývalému majiteli firmě ENIC. Klub bude muset šetřit i na platech hráčů. Již dříve ředitel Petr Doležal naznačil, že kádr čeká zeštíhlení

 

Právě se děje

Další zprávy