Koubek prodloužil v Baníku. Jiné nabídky prý nezvažoval

Red Spo, ČTK
17. 5. 2010 15:47
Trenér Miroslav Koubek podepsal roční smlouvu
Mário Lička a Rudolf Otepka z Baníku se snaží zastavit rozběhlého Petra Jandu.
Mário Lička a Rudolf Otepka z Baníku se snaží zastavit rozběhlého Petra Jandu. | Foto: Ondřej Besperát

Ostrava - Fotbalisty Ostravy dále povede trenér Miroslav Koubek.

Osmapadesátiletý kouč, který tým dovedl na třetí místo a vybojoval mu účast v Evropské lize, prodloužil v Baníku smlouvu o jeden rok.

"Bylo to lehké rozhodování. Hned v neděli jsem se na jednání s majitelem klubu rozhodl, že zůstanu," řekl v pondělí novinářům Koubek, o nějž měla podle zákulisních informací eminentní zájem Mladá Boleslav a v posledních dnech zřejmě také pražská Slavia.

Čtěte také:
Koubek se zlobí: Arbitr? Nekvalitní a jeho výkon neberu
Cipro ve Slavii končí. Nevylučuje se návrat Jarolíma

Zájem konkurence Koubek odmítl komentovat. Podle svých slov však nelicitoval. "Hmotné podmínky spolupráce byly na posledním místě. Na prvním budoucnost klubu, personální a kádrová politika. To byly první věci, které mě zajímaly," uvedl Koubek.

Poměrně neznámý trenér, který na Bazaly přišel loni v létě z druholigové Čáslavi, si v Baníku získal renomé. Nejhorší klub loňského jara vytáhl do pohárové Evropy a ještě v posledním kole na dálku se Spartou a Jabloncem bojoval o titul.

"Odvedl tady fantastickou práci a jsem moc rád, že ji bude moct dále rozvíjet. Věřím, že pod jeho vedením máme na to poprat se i v příští sezoně o poháry a něco v nich i uhrát," řekl majitel klubu Tomáš Petera.

Odchody? Až při adekvátní náhradě

Baník nechce před další sezonou oslabit. Podle Petery zatím na žádného hráče ani není konkrétní nabídka, třebaže poptávka po hráčích se teprve rozproudí.

"O prodeji žádného hráče momentálně nejednáme. V případě, že na někoho nabídka přijde, jsme schopni ho pustit jen ve chvíli, kdy budeme mít náhradu," uvedl Petera.

Každou řadu se naopak vedení ostravského klubu chystá posílit. "Máme vytipovány tři čtyři hráče, které se pokusíme přivést, abychom zvýšili kvalitu. Hlavně úvod sezony totiž bude díky účasti v Evropské lize náročný," dodal Petera.

 

Právě se děje

Další zprávy