Doživotí neprošlo. Fotbalový soud zamítl nápad Slavie

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
18. 3. 2010 16:10
Slavia neuspěla se snahou ukončit Matulovi kariéru

Praha - Vedení fotbalové Slavie podle očekávání neuspělo u disciplinární komise ČMFS s podnětem zastavit činnost teplickému obránci či záložníkovi Milanu Matulovi.

Svazová disciplinárka se jednoznačně shodla, že se Matula proti pravidlům nijak disciplinárně neprovinil.

"Podnětem jsme se zabývali velmi důkladně. Prostudovali jsme zápis rozhodčího i delegáta, který popsal souboj hráčů Jandy a Matuly jako běžný souboj, ve kterém nebyl úmysl ani surovost ze strany faulujícího hráče," řekl na svazovém webu předseda DK Jiří Golda.

Čtěte také:
Hříšník Matula, zuří Slavia. Trestat, nebo netrestat?
Teplice: Protest Slavie? Směšné. Chce jen postrašit sudí

Šéf DK: I Macela potvrdil, že sudí postupoval správně 

Přitom šéfové Slavie Petr Doležal a Tomáš Rosen požadovali za zákrok Matuly na záložníka sešívaných Petra Jandu v sobotním ligovém kole (0:0) dokonce trest "doživotní".

FK Teplice prohra
FK Teplice prohra | Foto: Reuters

Podle názoru Slavie se Matula dopustil bezohledného a hrubého faulu s jednoznačným úmyslem Jandu srazit. To však podle Goldy nepotvrdil ani předseda komise rozhodčích Luděk Macela, který uvedl, že sudí při udělení žluté karty postupoval správně.

"Případ jsem navíc konzultoval i s předsedou komise rozhodčích Luďkem Macelou, který v plném rozsahu potvrdil, že rozhodčí postupoval správně.

Disciplinární komise také shlédla záběry zmíněného souboje a jednomyslně se shodla, že důvody předložené Slavií v podnětu jsou neopodstatněné," pokračoval šéf disciplinárky.

"Zákrok v žádném případě surový nebyl"

Matula v prvním poločase zápasu fauloval ve výskoku Jandu, přičemž se oba hráči srazili hlavami a zranili se. Sudí Miroslav Zelinka udělil Matulovi žlutou kartu a zavolal lékaře obou týmů na hřiště.

Foto: www.slavia.cz

Zatímco Janda vyvázl ze souboje s otřesem mozku, Matula má poraněný zvukovod.

Golda dále potvrdil, že v žádném případě nešlo ze strany Matuly o surovou hru. "Naše komise deklarovala, že bude velmi přísně trestat surovou hru, avšak tento projednávaný případ tyto znaky nenese."

V zápase se těžce zranil i útočník Slavie Riste Naumov. Po kontaktu s obráncem Teplic Martinem Kleinem jej se zlomenou lýtkovou a holenní kostí odvezla ze hřiště sanitka. Tento zákrok však rozhodčí jako nedovolený neposoudil, neprotestovala ani Slavia.

Obhájce titulu Slavia je po 19. kole šestá, na vedoucí Teplice ztrácí devět bodů. 

 

Právě se děje

Další zprávy