Disciplinárka Berbra očistila. Chvála musí platit

kub
10. 12. 2009 20:10
Chvála potrestán za znevážení Berbra a fotbalu

Praha - Disciplinární komise ČMFS potrestala pokutou 30 tisíc fotbalového činovníka Václava Chválu.

Předseda Pražského fotbalového svazu a bývalý člen výkonného výboru se provinil znevážením jména českého fotbalu. Toho se měl dopustit letos v březnu, když spojoval napadení své osoby s bývalým členem komise rozhodčích Romanem Berbrem.

Čtěte také:
Kauza Chvála vs. Berbr na disciplinárce. Berbr žaluje
Fotbalového bosse Chválu zbili tyčí a obuškem

Chvála tehdy plánoval navrhnout hlasování výboru o rozpuštění české sekce komise rozhodčích. Přitom byl napaden a zmlácen neznámými pachateli. Čin pak spojoval se jménem jednoho z členů komise Romanem Berbrem.

Postupem času sice své tvrzení odmítal potvrdit, ale Berbrovo jméno již trpělo.

"Na základě nehorázného obvinění komise rozhodčích řídící komise pro Čechy bez jediného relevantního důkazu od člena výkonného výboru pana Chvály přerušuji svoji veškerou činnost v komisi. Hodlám se intenzivně zabývat disciplinárním a soudním sporem s některými funkcionáři ČMFS s soudním sporem na ochranu osobnosti," prohlásil nynější předseda plzeňského svazu.

Disciplinární komise nejprve před třemi týdny oba činovníky vyslechla a ve čtvrtek rozhodla o tom, že Chvála svá obvinění nijak neprokázal.

"Komise rozhodla, že došlo k disciplinárnímu provinění tím, že pan Václav Chvála spojil fotbal s odsouzeníhodným kriminálním jednáním a nijak své tvrzení nedoložil. Před komisí pak nebyl schopen si za výroky, kterými nepřímo obvinil fotbal a osoby v něm působící, stát," řekl mluvčí disciplinární komise Jaroslav Kolář.

Za znevážení jména fotbalu musí Chvála zaplatit 30.000 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy