Za derby potrestána i Sparta. Bohemians zavřou stadion

kub
10. 12. 2009 19:30
Za výtržnosti v derby Bohemians-Sparta pykali i hosté
Fanoušci Sparty
Fanoušci Sparty | Foto: Jan Langer

Praha - Poprvé v ligové historii pyká za výtržnosti fanoušků také hostující tým.

Disciplinární komise ČMFS finančně potrestala za neukázněnost fanoušků v utkání 16. kola Bohemians 1905 - Sparta, který se konal na Strahově, jak vršovický, tak letenský klub. 

Bohemka bude hrát navíc příští domácí zápas bez přítomnosti diváků.

Čtěte také: Trest pro Spartu jako precedens? Svaz bude řešit derby

Přestože toto utkání nehráli "klokani" na domácím stadionu v "Ďolíčku", ale ve strahovském vyhnanství, byli jako pořadatelé zodpovědni za zajištění bezpečného průběhu celého zápasu. 

Během něj o sobě daly pořádně vědět oba tábory chuligánů. V kotlech se zapalovaly světlice, vytrhávaly sedačky, zasahovat museli hasiči i policisté.

Disciplinární komise proto Bohemku potrestala pokutou 200 tisíc korun. Navíc další domácí utkání odehrají za "zavřenými dvěřmi".

Vedení Bohemians nepokojů lituje, ale vysoký trest přijímá. Zároveň uvažuje, že škodu bude na proviněných chuligánech vymáhat.

"Je nám jasné, že to bude složité, na těch lidech si toho asi moc nevezmeme. Trest je to vysoký, navíc nás to mrzí kvůli našim slušným fanouškům, kteří nebudou moci vidět náš další domácí zápas," říká ředitel klubu Lukáš Přibyl.

Čtěte také: Sprcha pro šéfa Bohemians. Řádila Sparta i klokani

Odpovědnost za vlastní fanoušky však podle nového nařízení nese také hostující celek. A proto výtržnosti, kterých se příznivci Sparty dopustili, a přerušení zápasu v jejich důsledku, padají na jejich hlavu. Proto přistoupila disciplinární komise ke stotisícové pokutě rovněž pro Spartu.

Ta verdikt přijala s velmi smíšenými pocity. "Do budoucna nám jde o to zavést debatu a vyřešit systém týkající se trestů pro hostující kluby. Otázkou je, zda je pro to v tuzemsku vůbec vytvořen legislativní rámec," sdělil tiskový mluvčí Letenských Ondřej Kasík.

 

Právě se děje

Další zprávy