Pražská S protestují. Losování v poháru prý nebylo fér

Sport Sport, Red Spo
5. 12. 2009 12:30
Sparta i Slavia si stěžují na losování Ondrášovka Cupu
Foto: Jan Langer

Praha - Nečekaně velký rozruch vzbudily výsledky pátečního losování fotbalového Ondrášovka Cupu.

Nespokojenost vyvolal zejména fakt, že by v už v této fázi soutěže měla na sebe narazit pražská S, a sice Sparta se Slavií. Jestliže se tato vidina zamlouvá fanouškům, čelním představitelům klubu nikoliv.

Ti totiž dokonce zvažují, že se proti konečnému výsledku losování odvolají, neboť byly podle nich porušeny stanovy Českomoravského fotbalového svazu.

Čtěte také: Derby i v poháru. Naštvaní jsou na Spartě i na Slavii

"Jsme velice nespokojeni se způsobem losu, při němž byly porušeny některé předpisy ČMFS a také rozpis soutěže poháru," zní jednohlasné stanovisko místopředsedy představenstva Sparty Dušana Svobody a generálního ředitele Slavie Petra Doležala.

"V rozpisu soutěže se dle našeho názoru uvádí, že od osmifinále se losují herní dvojice, přičemž kluby jsou nasazeny podle úrovně soutěže a umístění v této soutěži. V rozporu s tímto pravidlem nebyly ve čtvrtfinále nasazeny Slavia, Sparta, Liberec a Olomouc," pokračuje se.

"Ve výsledku se tak již ve čtvrtfinálovém kole utkají dva nejlepší týmy uplynulého ročníku Gambrinus ligy, což považujeme za velmi nešťastný krok," dodávají oba představitelé.

Další tři čtvrtfinálové dvojice pak tvoří také Liberec s Olomouci, Plzeň s Příbramí a Teplice s Jabloncem.

 

Právě se děje

Další zprávy