Trest pro Spartu jako precedens? Svaz bude řešit derby

Martin Jůzek
1. 12. 2009 8:00
Disciplinární komise svazu zasedne ve čtvrtek
Ilustrační foto,
Ilustrační foto, | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Malé pražské derby mezi fotbalovými rivaly Bohemians 1905 a Spartou, které v sobotu provázely násilnosti fanoušků obou táborů, bude mít dohru u disciplinární komise ČMFS.

Deníku Aktuálně.cz to potvrdil Jaroslav Kolář, mluvčí komise. "Stoprocentně se tím budeme na svazu zabývat," prohlásil.

S velkou pravděpodobností hrozí (peněžitý) trest jak domácímu, tak i hostujícímu celku.

Čtěte dále: Sprcha pro šéfa Bohemians. Řádila Sparta i klokani

Na strahovském stadionu řádili domácí i hostující fanoušci - zapalovali světlice, vytrhávali sedačky, načež je museli krotit až hasiči a policisté.

Zatímco muži s obušky sparťanské fanoušky po vylomení brány vyděsili, na hasiče začali fanoušci "klokanů" házet všechno možné. Utkání navíc bylo přerušeno rozhodčí Dagmar Damkovou, což je samo o sobě podnět pro disciplinární komisi.

"Důležité bude, co v zápise o utkání zaznamenal delegát," vysvětlil Kolář.

Ještě před několika týdny by to byl problém jen pro klub z Vršovic, který byl k přesunu na Strahov donucen kvůli nevyhovujícímu "Ďolíčku". Jenže v polovině listopadu začalo platit nařízení, že za výtržnosti fanoušků může být potrestán i hostující celek.

Čtěte více: Hostující chuligáni již nebudou řádit beztrestně

A právě toho se možná obávají na Letné. "Čekáme, jak se k tomu postaví svaz," řekl už v sobotu Aktuálně.cz Ondřej Kasík, tiskový mluvčí Sparty.

Dá se však očekávat, že se ze sobotního zápasu a případných trestů může stát precedens.

Co na to disciplinární komise Českomoravského fotbalového svazu, která se sejde ve čtvrtek? "V tuto chvíli si netroufám tvrdit, jestli předvoláme Spartu. Z toho, co jsem viděl v televizi, soudím, že se tak stane," uzavřel Jaroslav Kolář.

 

Právě se děje

Další zprávy