Svaz rozhodl: Utkání Teplic s Plzní se odkládá

Jakub Šafránek Jakub Šafránek, Red Spo
26. 11. 2009 17:27
Utkání se odehraje až během jarní části
Prasečí chřipka zkosila již pět hráčů Teplic.
Prasečí chřipka zkosila již pět hráčů Teplic. | Foto: Reuters

Teplice - Vedení fotbalového svazu ČMFS ve čtvrtek odpoledne rozhodlo, že utkání 16. kola mezi Plzní a Teplicemi se kvůli epidemii prasečí chřipky v teplickém mužstvu neodehraje.

Tepličtí totiž na dnešní tiskové konferenci oznámili, že se nebezpečným virem nakazili další čtyři hráči v týmu, a tudíž by měli velké problémy svůj tým pro ligové utkání poskládat.

Nakažení jsou momentálně Vlastimil Vidlička, Tomáš Grigar, Davida Kalivoda, Martin Slavík a Michal Smejkal.

Čtěte také: Teplické kosí chřipka. Tým žádá odložení zápasu s Plzní

"V současné době bychom byli schopni postavit deset možná jedenáct naprosto zdravých hráčů z našeho A mužstva a juniorky," uvedl odpoledne ředitel společnosti František Hrdlička. 

Tepličtí přitom měli problémy poskládat jedenáctku zdravých hráčů i pro pondělní utkání s Olomoucí, které nakonec Severočeši prohráli 2:6.

Svaz ovšem minulý týden žádost o odložení utkání s Hanáky odmítl, neboť nebyla podpořena vyjádřením žádné kompetentní instituce, například hygienické stanice.

Tentokrát žádost o odklad podpořil i krajský hygienik, který doporučil, aby se zápas nehrál jak z důvodu obav o zdraví hráčů, tak kvůli omezení možností dalšího šíření viru. Zároveň nařídil zbytku týmu domácí izolaci.

"Vedení Gambrinus ligy a zdravotní komise ČMFS budou důsledně kontrolovat dodržování těchto nařízení krajským hygienikem, a to ze dvou důvodů. Aby se zabránilo šíření viru chřipky A (H1N1) do fotbalového hnutí a zároveň, abychom nevytvořili prostor pro jakékoliv spekulace a pochybnosti o nutnosti odložení tohoto ligového zápasu," uvádí se v tiskové zprávě svazu.

 

Právě se děje

Další zprávy