Karviná senzaci nedotáhla. Slavii urval postup Šenkeřík

Sport Sport, Red Spo
25. 11. 2009 19:28
Slavia - Karviná 2:0 (1:0)
Zdeněk Šenkeřík zajistil svým gólem Slavii postup
Zdeněk Šenkeřík zajistil svým gólem Slavii postup | Foto: Jan Langer

Praha - Nechybělo mnoho a fotbalisté druholigové Karviné mohli v odvetném utkání čtvrtého kola Ondrášovka Cupu završit na úkor pražské Slavie senzační postup do čtvrtfinále.

Obhájce mistrovského titulu ovšem dokázal ve středečním zápase smazat nepříznivé manko z prvního duelu a nakonec se po domácí výhře 2:0 může těšit z účasti v dalším kole.  

Karviná si sice přivezla do odvety překvapivé vítězství 1:0, ovšem její náskok vzal za své už po třech minutách hry. Velmi prořídlé ochozy rozjásal Adam Hloušek, jenž po rychlém přechodu zužitkoval přihrávku od Riste Naumova a poslal domácí do vedení.

Čtěte také: Odvrátí Slavia ostudu? Jarolím: Karvinou vyřadit musíme

Slavia svého soupeře v úvodních minutách zmáčkla a o chvíli později se prezentoval povedenou individuální akcí Rudolf Skácel, jeho střela však branku gólmana Kučery minula. Po čtvrt hodině hry mohl zvýšit náskok také Naumov, ale ten pro změnu na Krajčíkův centr nedosáhl.

Eden se rozjásal podruhé v čtyřiadvacáté minutě, nicméně zbytečně. Hloušek sice dorazil předchozí Skácelovu střelu neomylně do sítě, rozhodčí mu ovšem odpískali ofsajd.

Studená sprcha proto mohla pro domácí přijít na začátku druhé půle. Po rychlém brejku našel Milosavljev nabíhajícího Mišinského, jehož ránu stačil gólman Romanovs jen ztlumit a míč letící do sítě vykopl na poslední chvíli z brankové čáry obránce Marek Suchý.

Rozhodující trefu zajistil Šenkeřík

Nová akvizice ruského Spartaku Moskva se mohla zaskvět o chvíli později i v opačné roli zakončovatele, jenže jeho hlavičku zneškodnil spolehlivě chytající Kučera.

Tlak vršovického celku sílil. Za dalších několik okamžiků ohrozil hostující bránu i Grajciar, jehož centr skončil k překvapení všech až na břevně.

Rozhodující situace tak přišla po hodině hry. Herní převahu korunoval druhou brankou Slavie střídající Zdeněk Šenkeřík, který si naběhl na přímý kop a z bezprostřední blízkosti prostřelil Kučeru podruhé.

I tak ale stále nebylo nic rozhodnuto. Jediný gól Jediný gól Karviné by opět převážil misky vah v její prospěch, nicméně Slavia už svého soupeře do žádných větších příležitostí nepustila.

Naopak sama mohla ještě přidat třetí trefu, jenže pokusy Skácela a Šenkeříka v závěru se odrazily jen od brankové konstrukce.

Výsledek:

SK Slavia Praha - MFK Karviná 2:0 (1:0)
Branky:
3. Hloušek, 61. Šenkeřík
Počet diváků: 2829
Slavia: Romanovs - Čelůstka, Suchý, Krajčík - Ragued, Trubila(81.Hubáček), Skácel, Vaněk(75.Belaid), Grajciar - Naumov(46.Šenkeřík), Hloušek.
Karviná: Kučera - Jursa, Buryán, Knötig, Novák - Ciku, Ficek(81.Medjedovic), Pavlík, Milosavljev(81.Tchami) - Pontus(65.Slončik), Mišinský
První zápas: 0:1. Postupuje Slavia
Zápas jsme sledovali minutu po minutě ON-LINE ZDE:

 

Právě se děje

Další zprávy