Slavia nevyhrála v Jablonci, to Sparta doma zabrala

Martin Jůzek, Red Spo
21. 11. 2009 21:05
Sparta - Liberec 2:0, Jablonec - Slavia 1:1
Sparta se vzdaluje Slavii
Sparta se vzdaluje Slavii | Foto: Jan Langer

Praha - Fotbalisté pražské Slavie znovu nevyhráli a už více než měsic čekají na tříbodový zisk. Tentokráte obhájce titulu neuspěl na hřišti Jablonce, s nímž červenobílý tým v sobotu jen remizoval 1:1.

Naopak Sparta zabrala, po třech domácích remízách konečně na Letné vyhrála. V zápase patnáctého kola neměla problém s Libercem, který porazila 2:0.

Jablonec minimálně do zítřka udrží před Baníkem druhé místo, Sparta je třetí.

Svěřenci kouče Chovance byli po celých devadesát minut nebezpečnějším týmem a Slovan mohl děkovat brankáři Hauzrovi, jenž hosty zachránil od debaklu. Překonali ho pouze dva střelci: Holenda a střídající Kadlec.

Čtěte dále: Budějovice šokovaly Brno, poslední je už Střížkov

Přitom sparťané se utkání proti severočeskému týmu obávali, zvláště kvůli tomu, že nastoupit nemohli tři hráči stabilní sestavy. Jenže oslabené mužstvo nerozházela ani neúčast kapitána Řepky.

Už od začátku se domácí snažili o aktivní pojetí hry, které vyústilo v brzkou červenou kartu. Liberec vyloučení oslabilo, už po osmi minutách musel za faul na unikajícího Holendu předčasně do kabin stoper Kelič.

Přesilovku trvající více než osmdesát minut pak Letenští brzo využili. Po dvaceti minutách sice ještě Wilfriedovu hlavičku zlikvidoval Hauzr, chvíli nato ovšem po podobné situaci vyskočil nejvýše Holenda a poslal Spartu do vedení.

Čtěte také: Teplice hlásí prasečí chřipku. Lídr přišel o Smejkala

Hosté zahrozili jen střelou Papouška z přímého kopu, jinak se spíše bránili rychlým a kombinačním útokům hráčů v rudých dresech. Do poločasu se však skóre nezměnilo a stále bylo o co hrát.

Devět tisíc diváků, suverénně nejvyšší sobotní návštěva, i po přestávce sledovalo hru na jednu branku.

Sparta se nakonec dočkala druhého gólu, jen po minutě svého pobytu na hřišti skóroval v 68. minutě mladý forvard Kadlec. Další útočné snažení domácích už v síti neskončilo, což ale fanouškům na Letné tolik nevadilo.

Slavia stále bez výhry

Naopak vůbec se nedaří Slavii. Po porážce s Olomoucí a v Příbrami a remíze s Plzní nedokázali svěřenci trenéra Jarolíma znovu získat tři body.

Jejich zápas na hřišti Jablonce byl ostře sledován kvůli dvěma soubojům: Marek Jarolím vs Slavia a Adam Hloušek vs Jablonec. Nakonec byl o něco spokojenější prvně jmenovaný.

Domácí začali zostra a hned ve třetí minutě se mohli radovat.

Čížek z přímého kopu zaskočil brankáře Romanovse a ranou z třiceti metrů poslal severočeské mužstvo do vedení. Něco takového Pražané nečekali a dlouho se z inkasovaného gólu vzpamatovávali.

Postupně však začali hosté znovu získávat půdu pod nohama a po půlhodině hry se dočkali vyrovnání. Grajciar přesně našel ve vápně Naumova, který hlavičkou překonal Špita.

Oba týmy pak měly další slibné možnosti, zvláště ve druhé půli, kdy musel zakročit Romanovs a zlikvidovat pokus Lafaty. Slavia se do konce duelu už do převahy nedostala, a utkání tak skončilo zaslouženou remízou.

Výsledek:
Sparta Praha - Slovan Liberec 2:0 (1:0)
Zápas jsme sledovali on-line ZDE

Branky:
23. Holenda, 68. Kadlec.
Rozhodčí: Kocourek - Filípek, Kubáň. ČK: 8. Kelič (Liberec). ŽK: Wilfried, Zeman - Papoušek, Blažek, Dočkal, Vácha, Liška. Diváci: 9209.
Sparta: Blažek - Hoheneder, Hubník, Hejda, Pamič - Žofčák, Kovba (46. Kalouda), Hušek, Zeman (66. Kadlec) - Holenda (82. Prudnikov), Wilfried. Trenér: Chovanec.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Kelič, Janů - Papoušek (61. Frejlach), Vácha, Liška, Dočkal - Kerič (11. Dejmek), Blažek (79. Nezmar). Trenér: Petřík.

Baumit Jablonec - Slavia Praha 1:1 (1:1)
Zápas jsme sledovali on-line ZDE
Branky:
3. Čížek - 31. Naumov.
Rozhodčí: Adam - Lhoták, Teuber. ŽK: Lafata - Krajčík, Skácel. Diváci: 4812.
Jablonec: Špit - Čížek, Drsek, Zábojník, Krejčí - Haurdič (59. Kovařík), Jarolím, Pavlík, Loučka, Vošahlík (80. Eliáš) - Lafata. Trenér: Komňacký.
Slavia: Romanovs - Krajčík, Suchý, Čelůstka, Hubáček - Grajciar, Trapp (78. Ragued), Skácel, Hloušek (88. Trubila) - Vlček, Naumov (74. Šenkeřík). Trenér: Jarolím.

 

Právě se děje

Další zprávy