Plzeň jen remizovala s Brnem a zůstává za Spartou

Martin Jůzek, maj
2. 11. 2009 19:29
Viktoria Plzeň - Brno 1:1

Plzeň - Fotbalisté Viktorie Plzeň v pondělní dohrávce třináctého kola Gambrinus ligy remizovali s Brnem a zůstávají za Spartou na pátém místě. Západočeský tým neudržel vedení a zápas skončil nerozhodně 1:1.

Utkání jsme sledovali on-line ZDE

Tým z moravské metropole měl před zápasem také velkou motivaci. V případě opravdu velké výhry mohl přeskočit i Slavii a posunout se právě až za Plzeň na šesté místo, po zisku jednoho bodu mu ale patří desátá příčka.

Kvalitu utkání hodně ovlivnilo mizerné počasí, nehledě na to, že do Štruncových sadů přišly jen dvě tisícovky diváků.

Čtěte také: Teplice i Jablonec vyhrály. A unikají Spartě a Baníku

V hustém dešti a zimě se hrál spíše opatrný fotbal, což bylo vidět hlavně úvodních padesát minut.

Hráče i fanoušky trochu povzbudila (nebo probudila) šance z 22. minuty, kdy Horváth z pravé strany centroval do vápna přesně na Bystroně, jehož hlavičku však brankář Bureš zneškodnil.

Další šance přišly až v závěru první půle. Ve čtyřicáté minutě předvedli hosté ukázkovou kombinaci ve vápně, po ose Doše - Rabušic skončil míč u Dostálka, kterému ale míč nadskočil, a tak střela doletěla jen do rukavic brankáře Daňka.

O chvíli později zase zkoušel štěstí Horváth. Zkušený záložník tentokráte neváhal a zakroutil míč k tyči. Jeho ránu ale zneškodnil výborným zákrokem Bureš. Po přestávce se obraz hry trochu změnil.

Mohla za to situace z 51. minuty, kdy Rajtoral našel Marka Bakoše, jenž se z deseti metrů nemýlil.

Plzeň vstřelený gól uklidnil a zakrátko dala druhou branku, leč tu sudí Bílek kvůli ofsajdu Ševinského neuznal. S postupem času však domácí převaha ovadala a začalo hrát i Brno.

Když se rozsvítila na světelené tabuli 83. minuty, dočkali se hosté vyrovnání. Po rohovém kopu se podruhé k míči dostal Polách, našel Martina Suse, který rozjásal lavičku v čele s trenérem Beránkem.

Viktoria Plzeň - 1. FC Brno 1:1 (0:0)
Utkání jsme sledovali on-line ZDE
Branky: 51. Bakoš - 83. Sus.
Rozhodčí: Bílek - Ubias, Urban. ŽK: Došek (Plzeň). Diváci: 2032.
Plzeň: Daněk - Ševinský, Navrátil, Bystroň, Limberský - Rajtoral (71. Střihavka), Rada, Horváth, Kolář (86. Jiráček) - Rezek, Bakoš (90. Mlika). Trenér: Vrba.
Brno: Bureš - Križko, Dvorník, Sus, Čoupek - Šural (63. Polách), Mareček, Dostálek, Léo (77. Dalmo) - Rabušic, Došek. Trenér: Beránek.

 

Právě se děje

Další zprávy