Boleslav konečně vyhrála. Slavia uspěla v Kladně

Sport Sport, Red Spo
18. 10. 2009 19:03
M.Boleslav - B.Praha 4:2, Kladno - Slavia 0:2
Fotbalisté Slavie vyhráli na hřišti Kladna
Fotbalisté Slavie vyhráli na hřišti Kladna | Foto: Jan Langer

Praha - Fotbalisté pražské Slavie vyhráli v nedělním utkání jedenáctého kola Gambrinus ligy na hřišti Kladna 2:0 a nechali zapomenout na poslední porážku z derby ze Spartou.

Vršovický tým se také na svého rivala v tabulce bodově dotáhl a díky lepšímu skóre ho i předskočil.

Účet utkání otevřel už po čtrnácti minutách hry makedonský forvard Riste Naumov. Středočeši sice v dalších minutách měli několik šancí na vyrovnání, ale jak Szabo, tak ani Klinka nedokázali brankáře Romanovse překonat.

Čtěte také: Sparta doma nečekaně zaváhala. Teplice vedou ligu

Krátce po přestávce mohl přidat uklidňující druhý gól Šenkeřík, který dokázal po chytře zahraném přímém kopu obejít i brankáře Pavlíka, ovšem jeho následná střela šla jen do boční sítě.

Jinak tomu už však bylo dvanáct minut před koncem, kdy si Naumov naběhl na Grajciarův centr a uhasil domácí šance na bodový zisk druhou trefou.

Úsměvy ze strany hostujících fanoušků zmizely prakticky vzápětí, neboť jednom z kladenských centrů do pokutového území byl zavalen zasahující gólman Romanovs a slavistický brankář musel být po následném ošetřování i odvezen ze hřiště sanitkou.

Boleslav konečně vyhrála

Zabrala také Mladá Boleslav, která ještě dříve porazila Bohemians Praha 4:2. Boleslavští se před úvodním hvizdech snažili protrhnout dosavadní sérii šesti zápasů bez výhry a to se jim později podařilo

Domácí vykročili za výhrou aktivně a jako první na sebe upozornil Ludovic Sylvestre. Jeho střelu po souhře s Fabiánem však Beláň zneškodnil. Další šanci měl o chvíli později i Marek Kulič, jenže z nadějné pozice střílel těsně mimo.

A když na centr Sylvestreho po půl hodině hry nedosáhl ani Rajnoch, udeřilo překvapivě na druhé straně. Mladoboleslavský stadion zmrazil Jiří Jeslínek, jenž dorazil do sítě předchozí Kinclovu hlavičku.

Vedení hostů však dlouho netrvalo. Gólovou radost dopřál fanouškům těsně před koncem první půle Jan Chramosta. Ten si naběhl na Rajnochovu přihrávku a nekompromisní ranou vyrovnal.

Domácí pokračovali v bojovném výkonu i po přestávce a velmi záhy se dočkali další odměny. V padesáté minutě zastavil Macháček v pokutovém území Rajnocha nedovoleným způsobem a pískala se penalta.

Olomouc deklasovala Brno

Obránce Bohemians Praha navíc dostal červenou kartu. K nařízenému pokutovému kopu se pak postavil Sylvestre a nezaváhal - 2:1. 

Klid do domácích řad navíc následně přidal znovu Jan Rajnoch, který zvýšil pohotovou střelou v pádu na rozdíl dvou branek.

Hosté sice ještě stihli snížit zásluhou střídajícího Andronice, na zisk kýženého bodu však už nedosáhli. Naopak osm minut před koncem pokořil jejich obranu ještě Tomáš Poláček.

V jednoznačné střetnutí pak vyzněl souboj mezi Olomoucí a Brnem. Sigma vyprovodila svého nedělního soupeře 5:0 a vzdálila se sestupovým příčkám.

Dařilo se i Slovácku, které vyhrálo na půdě Bohemians 1905 1:0. 

Výsledek:

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 4:2 (1:1)
Branky:
45. Chramosta, 51. Sylvestre z pen., 65. Rajnoch, 82. Poláček - 39. Jeslínek, 67. Andronic
M.Boleslav: Miller - Djalovič (46. Poláček), Janíček, Rolko, Kalina - Fabián, Rajnoch, Sylvestre (81. Opiela), Kysela (71. Mendy) - Kulič, Chramosta
B.Praha: Beláň - Modeste, Obermajer, Horáček (61. Liantsevich), Macháček - Jeslínek, Dobeš, Zoubek, Očovan (46. Turtenwald) - Ibe, Kincl (58. Andronic)
Zápas jsme sledovali minutu po minutě ON-LINE ZDE:

FC Bohemians 1905 - 1. FC Slovácko 0:1 (0:0)
Branka:
72. Kordula
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Cseh, Rychlík - Štohanzl, Hašek, Hrdlička, Bartek - Škoda, Kaufman
Slovácko: Vašek - Němčický, Struhár, Urbánek, Randa - Cleber, Kordula, Zelenka (27. Valenta), Racko - Švancara, Chmelíček
Zápas jsme sledovali minutu po minutě ON-LINE ZDE:

SK Sigma Olomouc - 1. FC Brno 5:0 (3:0)
Branky:
9., 53. Ordoš, 38. Šultes, 42. Petr, 85. Hořava
Olomouc: Lovásik - Rossi, Dreksa, Škerle (C), Onofrej - Janotka, Hořava, Ordoš - Petr (63. Štěpán), Šultes (71. Bajer), Hubník (80. Otepka).
Brno: Bureš - Dřížďal, Križko, Dvorník, Lira (64. Fabricio) - Mareček, Dostálek (46. Červinek), Sus (46. Šural), Polách (C) - Došek, Rabušic
Zápas jsme sledovali minutu po minutě ON-LINE ZDE:

SK Kladno - SK Slavia Praha 0:2 (0:1)
Branky:
14., 78. Naumov
Kladno: Pavlík - Mráz, Gross, Procházka, Hajník - Bartoš, Szabo, Strnad(77. Cigánek), Zoubele - Klinka(72. Holub), Tatanashvili(60. Tatanashvili)
Slavia: Romanovs(90.Vaniak) - Krajčík, Suchý, Vomáčka, Čelůstka - Janda, Trapp, Belaid(66. Grajciar), Hloušek - Šenkeřík(78. Vlček), Naumov
Zápas jsme sledovali minutu po minutě ON-LINE ZDE:

 

Právě se děje

Další zprávy