Sparťané zuří: Strašná produktivita a špatný pohyb

roj
18. 10. 2009 12:00
Kušnír: Přestali jsme hrát. Chyběl pohyb
Protože hrál Marek Kulič již v základní sestavě, hrál proti moldavskému klubu záložník Ondřej Kušnír (na fotce) vlevo.
Protože hrál Marek Kulič již v základní sestavě, hrál proti moldavskému klubu záložník Ondřej Kušnír (na fotce) vlevo. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Fotbalisté Sparty si vyčítají ztrátu po sobotní domácí remíze s Českými Budějovicemi. V utkání totiž měli drtivou převahu, kterou ale nezužitkovali.

Přitom po úvodní čtvrthodině vedli zásluhou branky Bonyho Wilfrieda 1:0. 

"Potom jsme ale úplně přestali hrát. Bylo to hlavně v pohybu, vůbec jsme neběhali, nic. Takhle fotbal hrát prostě nejde," kroutil hlavou obránce Ondřej Kušnír.

Soupeř z jihu Čech byl navíc velmi pasivní a až do poslední desetiminutovky si nevytvořil žádnou šanci.

Čtěte také: Sparta doma nečekaně zaváhala. Teplice vedou ligu

"Je to tak. Stříleli jen z dálky, k naší brance se soupeři vůbec nedostali," posteskl si Kušnír.

Sparťané se možná nechali trochu ukolébat nedávnou pohárovou kanonádou proti stejnému soupeři, která stála místo trenéra Pavla Tobiáše.

"To nevím.Věděli jsme, že nás čeká jiný zápas.Už kvůli tomu, že přišel do Budějovic nový trenér, který přinesl nový impuls. Věděli jsme, že více zalezou a nebudou hrát otevřeně, což se potvrdilo," dodal Kušnír.

Trenér Letenských Jozef Chovanec si stěžoval hlavně na chybějící agresivitu svých svěřenců.

"Byli jsme málo agresivní, předváděli jsme malý hlad po gólech. Po prvním zásahu jsme ubrali na snaze, na odhodlání. Posledních deset minut byly všechny tyto faktory v pořádku, to už ale bylo pozdě,"káral Chovanec.

Jozef Chovanec: Nejhorší byla produktivita
Jozef Chovanec: Nejhorší byla produktivita | Foto: Ondřej Besperát

Jeho tým si přesto vytvořil několik šancí, po nichž mohl náskok pojisti. Jenže Bony Wilfried dvakrát tváří v tvář brankáři neuspěl. A v brance neskončily ani střely Zemana a Vacka.

"Úplně nejhorší byla naše produktivita. Vyložených šancí jsme měli několik, dvakrát nebo třikrát měli naši hráči před sebou prázdnou branku, ale netrefili. V domácím poháru góly dáváme, v lize se trápíme," povzdechl si Chovanec.

Trest za spalování šancí přišel v závěru zápasu, kdy po Řepkově chybě vyrovnal z ojedinělé šance střídající Hudson.

"České Budějovice se dostaly do jediné vážné šance, kterou proměnil," upozornil na produktivitu hostů Chovanec.

Sparta si tak euforii po vítězství v derby dlouho neudržela. V tabulce ji předstihl Baník a po tomto kole se před ní může dostat Plzeň i Slavia.

Letenští tak mají před čtvrtečním pohárovým duelem s Kluží, o čem přemýšlet.

"Tento výsledek nám před pohárem samozřejmě nepomůže. Musíme být zodpovědnější vůči našim fanouškům, kteří nás podporují. Nezbývá, než abychom se dali v příštích dnech dohromady a předvedli proti Kluži zcela jiný výkon," dodal Chovanec.

 

Právě se děje

Další zprávy