Hubník: Vítězství nad Slavií se musí oslavit. Beze mě

Martin Jůzek
6. 10. 2009 15:00
Roman Hubník hned odjel na reprezentační sraz
Roman Hubník (uprostřed)
Roman Hubník (uprostřed) | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Pokud chtěli fotbalisté Sparty oslavit výhru v derby nad Slavií, museli se obejít bez několika hráčů. Jedním z nich byl Roman Hubník, který hned po pondělním zápase odjel do Štiřína nedaleko Velkých Popovic.

Stabilní forma ho totiž vynesla do reprezentace, kam jej znovu povolal trenér Ivan Hašek.

"Oslavu si to zaslouží, ale beze mě, já odjíždím," řekl po derby obránce vítězného týmu.

Čtěte dále: Sparta dobyla Eden! Drama v derby rozhodl Wilfried

Hubník se dokonce v září dostal i do základní sestavy národního týmu, zahrál si proti San Marinu. Tentokráte ale české fotbalisty prověří mnohem těžší soupeři - Polsko a Severní Irsko.

Výhodou pro pětadvacetiletého stopera a také dalšího sparťana Kušníra je to, že se utkání hrají na jim známých stadionech. Nejprve na Letné a poté v Edenu, odkud si odvezli tři body jako vůbec první ligový tým.

"Jsem rád, že jsme vyhráli," vrátil se obránce k průběhu velkého pražského derby, v němž Sparta udržela těsný náskok po gólu Wilfrieda z prvního poločasu. "Škoda, že jsme nepřidali ještě jeden gól," uvedl.

Čtěte také: Hrdina Sparty: Slavit nepůjdu, teď si pustím Ronalda

Na jaře skóroval v derby právě Hubník, jenže tehdy svěřenci Jozefa Chovance získali jen bod za remízu 1:1. Tentokráte hráli lépe v obraně a přes veškerou snahu domácích se jim podařilo nepustit slávisty do jasné šance.

"Slavia má asi nějaký problém," konstatoval Hubník podobně jako gólman Blažek. "Ale problémy máme i my, nedáváme góly a moc nevyhráváme. Takže tohle jsou pro nás veledůležité tři body," připomněl hráč to, že Sparta vyhrála poprvé na hřišti soupeře.

Vzhledem k reprezentační přestávce je pro někoho čas nejen na oslavu, ale také na vyléčení šrámů.

Zraněných je na Spartě víc, na delší čas je mimo hru Žofčák, jenž odjel do Mnichova. Fit není ani Kucka a do pořádku se teprve dává Kladrubský. "Tohle je důležité po psychické stránce. Kluci se teď musejí dát do kupy, zápasů je hodně," dodal Hubník.

Čtěte více: Zákeřné derby? Šenkeřík: S Řepkou jsme si nadávali

Letenský tým si však příliš neodpočine - už ve čtvrtek jej čeká zápas v českém poháru (stejně jako Slavii).

 

Právě se děje

Další zprávy