Zákeřné derby? Šenkeřík: S Řepkou jsme si nadávali

Martin Jůzek
6. 10. 2009 10:10
Šenkeřík: Bylo to jen vyhecované derby
Tomáš Řepka měl důvod k radosti
Tomáš Řepka měl důvod k radosti | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Kdo viděl pondělní derby mezi Slavií a Spartou (0:1), nemohl si toho nevšimnout. Jednou se na trávník skácel sparťanský kapitán Tomáš Řepka, kterého fauloval slávistický útočník Zdeněk Šenkeřík.

Jindy to bylo zase naopak.

Tribuny bouřily a nezaujatý pozorovatel si mohl myslet, že to jsou snad nepřátelé na život a na smrt. Každý takový souboj totiž končil strkanicí a ostrou výměnou názorů.

Čtěte dále: Sparta dobyla Eden! Drama v derby rozhodl Wilfried

Nebýt rozhodčího Jecha a spoluhráčů, kdo ví, zda by nedošlo na rvačku. "Někdy šlo o ostré zákroky, jindy to mohl sudí pustit," poznamenal Šenkeřík.

U řízného obránce letenského celku se podobné scény opakují, protože si nikdy nenechá nic líbit a chce si vynutit respekt. Naproti tomu od domácího forvarda se něco takového nečekalo.

Nic zákeřného, říká Šenkeřík

Do jakéhokoliv střetu šel naplno a Řepkovi dal co proto. "Nic zákeřného v tom nehledejte," vzkázal však jeden z aktérů.

Osmadvacetiletý forvard se od první minuty bil na hrotu útoku sám. Slávisté jej měli doplňovat, ale dlouho tak nečinili. A tak se hráč s číslem čtrnáct často vracel až do středu pole, aby získal míč. Neúnavně ho pak pronásledoval právě Řepka.

"Na hřiště jsem šel s tím, že se musím soustředit jen na sebe, ale zároveň musím chodit do všech soubojů naplno. Bylo to vyhecované, padaly tam ostré výrazy, ale to k fotbalu a derby patří," vysvětlil Šenkeřík.

Jednou pak právě on donutil hostující obranu k chybě. Pár vteřin po gólu Bonyho Wilfrieda se totiž objevil sám před brankářem Blažkem, z úhlu však minul.

Čtěte také: Hrdina Sparty: Slavit nepůjdu, teď si pustím Ronalda

Co se tam stalo? "Já jsem na Tomáše zavolal, že je sám, ale on slyšel, že mám. Bylo to nedorozumění a trochu mi zatrnulo. Naštěstí to Šenkeřík přestřelil," poznamenal k situaci z 29. minuty gólman Jaromír Blažek.

Je svůj, podotkl Hubník

Řepka působil v obraně jistě, ačkoliv na něj slávistické tribuny při každém dotyku s míčem hlasitě bučely.

Zvláště když fauloval, nebo byl faulován. Po jednom jeho zákroku chtěli hráči i fanoušci penaltu - naskočil si ve vápně na Milana Černého, který spadl. Rozhodčí však nechal pokračovat ve hře.

Jiný obránce hostujícího celku Roman Hubník po zápase prohlásil, že spoluhráče uklidňovat nemusel. "Nemělo by to ani smysl, Řepa je svůj," podotkl Hubník, jenž ve Spartě hostuje z Moskvy.

Zatím je právě obrana to nejlepší ve Spartě - Letenští v deseti ligových utkáních dostali jen tři góly. Právě díky Řepkovi.

Slávisté naopak inkasovali už devětkrát. "Myslím si, že právě v obraně jim to neklape," dodal Blažek na adresu pražského rivala. Dalo by to říct i tak, že nemají Řepku a zbavili se své někdejší opory, když v létě propustili Brabce.

Čtěte více: Jarolím: Slavii sám neopustím, nikdo mi nevyhrožuje

 

Právě se děje

Další zprávy