Hrdina Sparty: Slavit nepůjdu, teď si pustím Ronalda

Martin Jůzek
6. 10. 2009 8:08
Bony Wilfried přiznal, že má rád Ronalda
Bony Wilfried (vlevo) se stal hrdinou Sparty
Bony Wilfried (vlevo) se stal hrdinou Sparty | Foto: Jan Langer

Praha - Bony Wilfried je znovu hrdinou Sparty. Dal již sedmý letošní gól, což z něj dělá nejlepšího střelce týmu. Poslední trefou zajistil svému celku hodně cenné vítězství v pražském derby proti Slavii.

"Jsem spokojený, protože jsme vyhráli," řekl mladý útočník z afrického státu Pobřeží slonoviny.

Svůj výkon komentovat moc nechtěl. "Bylo to dobrý, ale hlavní jsou tři body," dodal lámanou češtinou.

Přesto byl hodně vidět a Slavia ho neuhlídala. A právě to rozhodlo. Za dva roky, kdy vršovický klub dominoval nejvyšší soutěži, letenský tým ve vzájemných utkáních dvakrát prohrál, další dva duely skončily remízou.

Až teď se podařilo svěřencům Jozefa Chovance rivala porazit. Výjimečnost tohoto triumfu pak ještě znásobil fakt, že Sparta se stala prvním ligovým týmem, který dobyl Eden.

Čtěte dále: Sparta dobyla Eden! Drama v derby rozhodl Wilfried

Ale že by jediný úspěšný střelec pondělního zápasu chtěl slavit? Moc ne. Už po parádní ráně, která skončila v síti, byl trochu zmatený a až spoluhráči ho dotlačili k radostným gestům. Po skončení střetnutí pak konstatoval, že žádná oslava nebude.

"Ne, nikam nepůjdu," poznamenal Wilfried. A na otázku, zda by šel s ostatními třeba na pivo, odvětil, že ho nepije.

Jednadvacetiletý forvard přiznal, že rád sleduje Didiera Drogbu, krajana z Pobřeží slonoviny. Do kanonýra Chelsea mu však chybí hodně. Nejen sedm centimetrů, ale ještě spoustu fotbalového umu.

Mnohem více však obdivuje Ronalda, brazilského útočníka, který se po zdravotních komplikacích vrátil do vlasti a obléká dres Corintihians. "To je můj vzor," dodal Wilfried a posléze prohlásil: "Teď už hraje hůř, to víte, má moc peněz."

Čtěte také: Jarolím: Slavii sám neopustím, nikdo mi nevyhrožuje

Když někteří fotbalisté hovoří o idolech, většinou jde jen o "prázdná" slova. Bony se však právě od Ronalda učí.

"Mám jeho zápasy na DVD, koukám na ně každý den. Občas zkouším něco napodobit a někdy to i vyjde," usmál se Wilfried.

Takže žádná oslava a žádné sledování svého výkonu, po derby si dost možná Bony pustí zase parády kdysi nejlepšího fotbalisty na světě. "Musíme dál makat a pokračovat. Snad se nám bude dařit," uzavřel útočník Sparty.

 

Právě se děje

Další zprávy