Derby plné záště: Žádní fans Střížkova a spor o ruku

Ivo Pospíšil
4. 10. 2009 21:00
Střížkov fanoušky nemá, tvrdí Hoftych
Fanoušci na Strahově v neděli gól neviděli
Fanoušci na Strahově v neděli gól neviděli | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Nepříliš fotbalové krásy pobralo jinak ostře sledované první pražské derby desátého kola Gambrinus ligy mezi Bohemians Praha a Bohemians 1905.

Ačkoliv na strahovský stadion, který se stal v aktuální sezoně domovem "klokanů ze Střížkova", dorazil na letošní poměry (hlavně díky fandům hostujícího celku) nebývale velký počet diváků, skončil zápas bezbrankovou remízou 0:0.

"Bylo to nepříjemné utkání, nenabídlo žádný extra fotbal. Ani jedno mužstvo nechtělo udělat chybu. Bralo se to totiž velmi prestižně," zahájil pozápasovou tiskovou konferenci kouč Bohemians 1905 Pavel Hoftych.

Čtěte také: Klokaní derby skončilo bez gólů, ligu vede Jablonec

"Nepříjemné to bylo hlavně z mediální stránky věci. My jsme to chtěli vyhrát kvůli našim fanouškům, protože Střížkov žádné fanoušky nemá, jen ty tři trumpetisty, přes které nešlo slyšet. Pro hráče to však bylo těžké, neboť jasně věděli, že případná porážka se v takovémto duelu neodpouští," doplnil.

Jestli však utkání něco nepostrádalo, pak to byla bouřlivá atmosféra. Díky současným sporům o jméno Bohemians získalo střetnutí ještě na větší vyhecovanosti.

Fanoušci vršovických klokanů si pro tento zápas také oblékli žlutá trička s nápisy: My jsme Bohemka. Na hřišti se pak hrálo tvrdě, avšak férově.

"Souhlasil bych s Pavlem (Hoftychem - pozn. red.). Všichni hráči se snažili hrát především dozadu. Já jsem čekal například více od Jeslínka. Ve druhém poločase si nemyslím, že by byl soupeř lepší, ty pasáže se střídaly, takže z toho nakonec byla zasloužená remíza," hodnotil trenér domácích Jaromír Jindráček.

Penalta za ruku? Alespoň tři, míní Ibragimov

Nejvíce vzruchu do ochozů přinesla do utkání třiašedesátá minuta.

To se v dobré šanci po přečíslení objevil hostující Aziz Ibragimov. Obrana soupeře sice dokázala jeho pokus včas zablokovat, útočník a s ním i celý sektor plný fanoušků však u hlavního arbitra reklamoval ruku.

"Dneska byly asi tři ruky," vyprávěl roztomilou češtinou uzbecký fotbalista. "Obránce zastavil jasně míč rukou. Rozhodčí ale nepískal. Byl to těžký zápas, málo šancí. Byli jsme ale lepší," dodal.

Fakt, že vršovickou Bohemku zbrzdila v derby především nervozita z důležitého klání, připustil i brankář Radek Sňozík.

"Snažili jsme se od toho oprostit, ale na hřišti to na nás asi dolehlo. Lidé by nám asi odpustili všechno, ale porážku v takovémto střetnutí asi ne. Myslím, že právě to jsme měli v hlavě."

"Co se týká penalty, kluci říkali, že to ruka byla, asi podobná té, která se proti nám se Slavií pískala. Ale to jak se to rozhodne, záleží na rozhodčím a teď už to nemá cenu řešit," uzavřel kapitán Bohemians 1905.

 

Právě se děje

Další zprávy