Klokaní derby skončilo bez gólů, ligu vede Jablonec

Ivo Pospíšil
4. 10. 2009 19:01
Derby Bohemians skončilo bez branek
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Bezbrankovou remízou 0:0 skončilo v neděli historicky první "klokaní ligové derby" české Gambrinus ligy, v němž se utkaly týmy Bohemians Praha a Bohemians 1905.

Už několik minut před zahájením zápasu bylo jasné, kdo by měl být v utkání domácím týmem. Ačkoliv administrativně se mohli výhodou svého prostředí těšit Bohemians Praha, pohled do ochozů svědčil zcela o něčem jiném.

Zápas jsme sledovali on-line ZDE

Sektor domácích totiž prázdnotou, jen hrstka fanoušků zaujala místo na hlavní tribuně. Tento fakt ostře kontrastoval s kotlem hostujících příznivců, jenž byl takřka zaplněný diváky oblečených ve žlutých tričkách s nápisem "My jsme Bohemka".

Příznivce vršovického týmu tak neodradilo ani zdražení vstupného, které během týdne vystoupalo na 300 korun.

Čtěte dále: Střížkov před derby ´Bohemek´ skokově zdražil vstupné

Celek ze Střížkova nemohl do utkání počítat s pomocí hlavního střelce Marka Kincla, jenž si odpykával trest za čtyři žluté karty. V základní sestavě naopak nechyběl útočník Jiří Jeslínek. Ten přišel do Bohemians Praha na hostování konce roku ze Sparty.

Spíše aktivnějším dojmem působili od začátku spíše hosté, ovšem šancí na hřišti příliš nebylo. Střela Milana Škody z desáté minuty tak byla spíše výjimkou.

To brankář "vršovických klokanů" Radek Sňozík se výrazně zahřál o chvíli později, kdy ho z dálky prověřil Grznár, ale kapitán hostů skákavou střelu nadvakrát zkrotil. Vzápětí pak neuspěl při rychlém protiútoku ani Stanley Ibe, jenž vůbec netrefil branku.

Nepříliš lichotivou vizitku první půle napravil až samotný závěr.

Nejprve roztleskal diváky dalekonosný pokus Diana, který musel Beláň vyrážet pohotově na roh, na druhé straně byl zase blízko úvodní brance Lenčevič, k němuž zase propadl rohový kop, avšak obránce z bezprostřední blízkosti přestřelil.

Gól nepadl, viděli ho jen v Jablonci

Bojovný fotbal s nepříliš mnoha příležitostmi pokračoval i po přestávce. Územní převahu sice měli spíše hosté, byli to však Bohemians Praha, kteří působili ve svých výpadech nebezpečněji.

Ohrozit Sňozíkovu branku mohl po centru Zoubka znovu Lenčevič, jenže ani tentokrát netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Vzruch do ochozů pak přinesla třiašedesátá minuta, kdy se po rychlém brejku dostal do střelecké pozice Ibragimov, obránci však včas jeho pokus zablokovali. Hosté následně ještě reklamovali u hlavního arbitra údajné odpískání ruky, ten však na jejich protesty nereagoval.

Vršovičtí klokani v závěru zápasu ještě přidali na aktivitě a svého soupeře lehce zatlačili, dobře bránící domácí je ale do ničeho výrazného nepustili. A když hosté nevyužili ani nadějný přímý kop z hranice pokutového území v závěru, rozešly se oba týmy smírně 0:0

Gólů se diváci nedočkali ani v Českých Budějovicích, kde domácí Dynamo získalo v ryze záchranářském souboji proti Kladnu také jen bod za bezbrankovou remízu.

Čtěte také: Kladno v šoku: Fotbalista Beneš bojoval v lize o život

Do čela ligové tabulky se pak vrátil Jablonec, který porazil v domácím prostředí Jablonec 1:0. Jedinou branku si připsal v závěru první půle Haurdič.

Výsledky:
Bohemians Praha - FC Bohemians 1905 0:0
Počet diváků: 4414
B.Praha: J. Beláň - P. Macháček, V. Turtenwald, D. Lencevič, M. Horáček - R. Dobeš (82. Podaný), D. Zoubek, P. Grznár, V. Andronic (74.Gerasimov) - J. Jeslínek (66. Fenyk), S. Ibe
B.1905: R. Sňozík - J. Jindřišek, M. Nikl, J. Rychlík, M. Cseh, T. Hrdlička - J. Štohanzl, F. Róth (74. Janek), M. Dian - M. Škoda, A. Ibragimov(67. Hartig (86. Kaufman))
Zápas jsme sledovali minutu po minutě ON-LINE ZDE:

SK Dynamo České Budějovice - SK Kladno 0:0
Č.Budějovice: Kučera - Žižka (79. Šiklič), Horejš, Jarabica, Krob (63. Meszároš) - Hudson, Doležal, Černák, Benát(85. Mezlík) - Ondrášek, Sedláček
Kladno: Pavlík - Mráz (66. Hajník), Beneš, Zoubele(85. Zachariáš), Procházka - Bartoš, Strnad, Szabo, Holub(46. Cigánek) - Klinka, Tatanašvili
Zápas jsme sledovali minutu po minutě ON-LINE ZDE:

FK BAUMIT Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:0 (1:0)
Branka:
38. Haurdič
Jablonec: Špit - Zábojník, Huber, Drsek, Jablonský - Pavlík, Loučka - Haurdič, Čížek, Jarolím - Lafata
M.Boleslav: Šeda - Kúdela, Rajnoch, Rolko, Djalovič - Mendy, Procházka, Opiela, Kysela - Kulič, Lemessa.
Zápas jsme sledovali minutu po minutě ON-LINE ZDE:

 

Právě se děje

Další zprávy