Slavia a Teplice slaví výhry, Sparta remizovala

yac
31. 8. 2009 21:39
Olomouc - Sparta 1:1, Slavia - Slovácko 3:0
Sparťanská obrana pustila za svá záda teprve druhý gól v sezoně.
Sparťanská obrana pustila za svá záda teprve druhý gól v sezoně. | Foto: Ludvík Hradilek

Olomouc - Pražská Sparta nedokázala v pondělní dohrávce šestého kola Gambrinus ligy na hřišti Olomouce udržet nadějné jednogólové vedení a v utkání dvou rozdílných poločasů nakonec se Sigmou remizovala 1:1.

Vítězství naopak slaví Slavia, která si doma poradila se Slováckem, a Teplice, jež dokázaly zvítězit v Brně.

O branky utkání mezi Olomoucí a Spartou se postarali za hosty Roman Hubník a za Sigmu Michal Ordoš.

Čtěte také: Slavia touží po odplatě. Pomůže jí absence Švancary?

Letenští si bod z utkání vysloužili především díky výkonu v prvním poločase, kdy domácí do šancí příliš nepouštěli a sami naopak měli několik velice dobrých brankových příležitostí.

Velkou šanci měl například v posledních zápasech v pohodě hrající Wilfried, který ovšem nedokázal z dobré pozice usměrnit svoji ránu mezi tři tyče. Domácí obrana v poslední chvíli také zastavila v nadějné příležitosti objevivšího se Vacka.

Na druhé straně se v náznaku šance ocitl Šultes, avšak gól mu z kopačky uzmul hostující kapitán Tomáš Řepka.

Branku tak vstřelil až ve čtyřiadvacáté minutě Hubník, který si naskočil na Zemanův precizně zahraný přímý kop a hlavou překonal brankáře Drobisze.

Ze zbytku první půle stojí za zmínku ještě extempore jednoho z místních fanoušků, který vběhl na hřiště a jal se provokovat hostující fanoušky. Domácím pořadatelům hodnou chvíli trvalo, než se jim výtržníka podařilo zpacifikovat.

Po přestávce začala Sigma tlačit a dočkala se i zaslouženého vyrovnání. Gól vstřelil po chybě Kovby pěknou ranou Ordoš. A domácí mohli přidat i další branku, ovšem velkou příležitost Olomouce vychytal gólman Blažek.

Na druhé straně se sedm minut před koncem nevedlo v dobré pozici Wilfriedovi, který se po Zemanově rohu dostal k pěkné hlavičce, nicméně nedokázal trefit branku. Zápas tak skončil zaslouženou remízou 1:1.

Slovácko bez Švancary na Slavii nepřekvapilo

S rolí favorita si na domácí stadionu poradila Slavia, která porazila nováčka soutěže Slovácko 3:0.

Foto: Jan Langer

O góly se postarali Zdeněk Šenkeřík, Ondřej Čelůstka a vlastí brankou Kubáň.

Slovácko, které se v zápase muselo kvůli disciplinárnímu řízení obejít bez nejlepšího střelce soutěže Petra Švancary, toho v Edenu mnoho nepředvedlo.

Domácí se celý zápas tlačili dopředu a svoji převahu vyjádřili nejprve gólem Šenkeříka, který se trefil v druhé minutě nastaveného času první půle.

Dvě minuty po přestávce už na 2:0 zvyšoval Čelůstka, k němuž se po závaru před brankou Slovácka odrazil míč, který slávistický bek dokázal tělem usměrnit za brankovou čáru.

Dvoubrankové vedení Slavii uklidnilo a do několika náznaků šancí se dostali i Moravané.

V žádné z nich se ovšem neprosadili, a tudíž ještě jednou gól slavili domácí. V pětaosmdesáté minutě si totiž vlastní branku vstřelil Hlouškem tísněný Kubáň.

Slavia se díky výhře 3:0 dostala  na třetí místo tabulky soutěže, Slovácko kleslo na třináctou příčku. 

Teplice vyhrály v Brně

Teplice sice během týdne vypadly z pohárové Evropy, nicméně na jejich výkonu v Brně zklamání nebylo především v druhé půli zápasu ani trochu znát.

Tepličtí se konečně po zápase mohli radovat (ilustrační foto).
Tepličtí se konečně po zápase mohli radovat (ilustrační foto). | Foto: Ondřej Besperát

Po výhře 2:1 se posunuly právě před svého dnešního soupeře na druhé místo ligové tabulky.

Na gól domácího Doška, jehož střelu v sedmadvacáté minutě tečoval jeden z obránců do protipohybu Grigara, dokázaly odpovědět Teplice hned o devět minut později.

To se Burešem vyražený míč odrazil k hostujícímu Merzičovi, jenž tvrdou ranou rozhodl o tom, že do šaten se půjde za vyrovnaného stavu.

Severočeši se do vedení dostali v třiašedesáté minutě díky Aidinu Mahmutovičovi, jemuž nepochopitelně namazal do velké šance domácí bek Dvorník.

Teplice se v druhé půli dostávaly i do dalších šancí, o definitivní pojistce vítězství ovšem rozhodl až v 89. minutě po závaru před brankou Brna Jakub Mareš.

Domácí ovšem dokázali ještě snížit, když se ve druhé minutě nastavení také ze skrumáže prosadil Rabušic. Kýžený vyrovnávací gól však již Moravané vstřelit nedokázali.

Hosté si tedy odvážejí z Brna cenné tři body a také oni si, stejně jako Sparta a Jablonec, drží ligovou neporazitelnost.

Sigma Olomouc - Sparta Praha 1:1 (0:1)

Branky: 72. Ordoš - 24. R. Hubník. Rozhodčí: Jílek - Večeřa, Marek. ŽK: Otepka, Petr - R. Hubník, Kušnír, Vacek. Diváci: 6636.

Utkání jsme ŽIVĚ sledovali zde

Sestavy:

Olomouc: Drobisz - Rossi, Dreksa, Škerle, Onofrej - Otepka, Kaščák - Šultes, Hořava (75. Bajer), Štěpán (69. Ordoš) - Petr (72. Janotka). Trenér: Psotka.

Sparta: Blažek - Kušnír, Řepka, R. Hubník, Pamič - Žofčák, Vacek (90. Kucka), Kovba, Zeman (88. Hoheneder) - Wilfried, Kadlec (60. Kalouda). Trenér: Chovanec.

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 3:0 (1:0)

Branky: 45.+2 Šenkeřík, 47. Čelůstka, 85. vlastní Kubáň. Rozhodčí: Franěk - Chytil, Vysloužil. ŽK: Vlček - Ondřejka, Abrahám, Kordula. Diváci: 12.382.

Utkání jsme ŽIVĚ sledovali zde

Sestavy:

Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Vomáčka, Čelůstka - M. Černý, Belaid, Volešák (83. Vasiljevič), J. Černý (36. Vlček) - Šenkeřík (72. Naumov), Hloušek. Trenér: K. Jarolím.

Slovácko: Kubásek - Kubáň, Struhár, Němčický, Urbánek - Ondřejka (82. Racko), Kordula, Valenta, Abrahám (59. Gonda), Cleber - Chmelíček (29. Smetana). Trenér: Mazura.

1. FC Brno - FK Teplice 2:3 (1:1)

Branky: 27. Došek, 90.+2 Rabušic - 38. Merzič, 63. Mahmutovič, 89. Mareš. Rozhodčí: Hrubeš - Wilczek, Košec. ŽK: Mareček - Mahmutovič, Vidlička. Diváci: 6454.

Utkání jsme ŽIVĚ sledovali zde

Sestavy:

Brno: Bureš - Križko, Dvorník, Jílek, Dřížďal - Léo (46. Dalmo), Polách (61. Dostálek), Mareček, Lira (72. Šural) - Došek, Rabušic. Trenér: Beránek.

Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Smejkal, Merzič - Verbíř, Klein, Vachoušek (76. Doležal), Stožický (81. Mareš) - Vondrášek, Mahmutovič (87. Hesek). Trenér: Klucký.

 

Právě se děje

Další zprávy