Drama přineslo Liberci první výhru, ligu vede Boleslav

Martin Jůzek, maj
16. 8. 2009 18:57
Mladá Boleslav - Příbram 2:0

Mladá Boleslav/Plzeň - Ani ve čtvrtém ligovém zápase nenašli fotbalisté Mladé Boleslavi přemožitele. Po nedělní výhře nad Příbramí 2:0 vedou nejvyšší soutěž o skóre před Brnem.

Slavit může také Liberec, jenž si připsal první tříbodový úspěch, když v dramatickém duelu zvítězil na půdě Plzně 3:2.

Naopak na výhru dál čekají obě pražské "Bohemky" a Kladno, které už včera podlehlo Spartě.

Čtěte dále: Slavia i Sparta slaví výhru. Výkony však nenadchly

Boleslav potvrdila výhru v závěru

Boleslav v duelu s Příbramí už od začátku potvrzovala, že pod vedením trenéra Uhrina předvádí ofenzivní fotbal, nicméně soupeř až do posledních minut sahal po bodu.

Čtyři tisícovky diváků sledovaly napínavý zápas. Po několika neproměněných šancích, kdy Pecka střílel jen do hostujícího gólmana Krbečka a Rajnoch jej poté napodobil hlavičkou, se domácí dočkali.

Táborský našel v 37. minutě centrem přesně Kuliče, který z otočky vypálil a trefil míč přesně ke vzdálenější tyči.

Čtěte více: Brno si v moravském derby poradilo se Slováckem

Příbram však zlobila. Po výhře nad Kladnem a remíze se Spartou nepředváděl výběr slovenského trenéra Marka žádnou ustrašenou hru ani proti Boleslavi a potvrdila to i Pleškova rána nad břevno.

Ve druhé půli byla aktivnější Boleslav, ovšem do vážnějších možností se mockrát nedostala.

Definitivní rozhodnutí o tom, že tři body zůstanou doma, přinesla 88. minuta. Štochl byl za faul na Chramostu vyloučen a z následné standardní situace se prosadil Rajnoch.

Penalta pro Plzeň přišla pozdě

Hodně branek viděli fanoušci ve Štruncových sadech, kam přijel Liberec, účastník evropských pohárů. Zatímco ale v Evropské lize se severočeský tým radoval dvakrát z vítězství, v lize se dočkal úspěchu až nyní.

Už úvod střetnutí napověděl, že bude co sledovat. Jak Jiráček, tak i Petžela ale přestřelili bránu střeženou Hauzrem.

Na druhé straně se naopak Josip Čorič nemýlil. Dvacetiletý Chorvat začal akci, po níž si s obranou pohrál jeho známější krajan Kerič a míč vrátil Čoričovi, jenž poslal míč do šibenice.

Plzeň přidala, ale kýžený efekt nepřinesla ani promyšlená střela zdálky od Horvátha.

Když se psala 55. minuta, dostala Plzeň druhou ránu - druhý gól. Po přihrávce od Dočkala se znovu trefil Čorič a s domácím týmem to vypadalo bledě. Přesto ještě vykřesal naději, dvacet minut před koncem snížil Marek Bakoš.

Ukončil tak festival neproměněných příležitostí, jenže místo vyrovnání Západočeši opět inkasovali. Nahrával Kerič, střílel Dočkal a míč ze své sítě už potřetí lovil Daněk. V nastaveném čase sice domácí snížili po penaltě Horvátha, ale to už bylo pozdě.

Pražské Bohemky dál na dně

Gambrinus liga už má jen tři kluby, které dosud nevyhrály. Kromě Kladna svou nepříznivou sérii prodloužily obě pražské Bohemky. Zatímco ale vršovický celek alespoň potřetí remizoval, střížkovský tým počtvrté prohrál.

Bohemians 1905 se představili v Olomouci, která potřebovala ušetřit síly na Evropskou ligu, kde se střetne s Evertonem.

Hanáci přesto nasadili ofenzivní sestavu a ta přinesla ovoce. V devatenácté minutě vyrobil Nikl obrovskou chybu a Sigma ji potrestala. K míči se nečekaně dostal Ordoš a poslal domácí do vedení.

"Klokani" brzo srovnali, o sedm minut později se trefil Štohanzl. Nikdo další už brankáře Drobisze a Sňozíka nepřekonal, a tak utkání skončilo 1:1.

Zato Bohemins Praha pokračují ve strahovském tápání. Potřetí hráli svěřenci Roberta Žáka "doma", potřetí přišlo málo diváků a potřetí prohráli. Sice se dostali do vedení, když se v 26. minutě obloučkem prosadil Kincl.

Jenže Teplice hned odpověděly, vyrovnal Mareš a hosté přidali. Ve druhé půli pak Kincl zacílil do vlastní branky a když se hráči Bohemians snažili odpovědět, ještě jednou inkasovali. Trefil se Verbíř a zajistil Teplicím průběžné třetí místo.

Čtvrté kolo uzavře v pondělí souboj dvou neporažených klubů - Jablonec hostí Ostravu.

Výsledky:
Sigma Olomouc - Bohemians 1905 1:1
Branky:
18. Ordoš - 26. Štohanzl.
Rozhodčí: Jech - Ubias, Slavík. ŽK: Ordoš - Hartig, Ibragimov. Diváci: 4880.
Olomouc: Drobisz - Rossi, Dreksa, Škerle, Vepřek - Bajer, Kaščák - Janotka (58. Petr), Hořava, Hubník (74. Štěpán) - Ordoš (80. Navrátil). Trenér: Psotka.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Nikl, Rychlík - Štohanzl (90. Janek), Kaufman, Pávek, Šisler (52. Ibragimov), Bartek - Hartig (79. Škoda). Trenér: Hoftych.
Zápas jsme sledovali on-line ZDE

Bohemians Praha - Teplice 1:3
Branky:
28. Kincl - 29. Mareš, 68. vlastní Kincl, 89. Verbíř.
Rozhodčí: Adam - Novák, Drastík. ŽK: Obermajer, Kincl - Vondrášek, Ljevakovič, Vachoušek. ČK: 33. Obermajer. Diváci: 757.
Bohemians: Pižanowski (69. Belaň) - Macháček, Obermajer, Halama, Smola (38. Lencevič) - Dittrich (64. Dobeš), Zoubek, Fenyk, Heidenreich - Wakui, Kincl. Trenér: Žák.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Mareš, Ljevakovič, Vachoušek, Stožický (62. Doležal) - Mahmutovič (84. Verbíř), Vondrášek (69. Hesek). Trenér: Plíšek.
Zápas jsme sledovali on-line ZDE

Mladá Boleslav - Příbram 2:0
Branky:
37. Kulič, 89. Rajnoch
Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Jiřík. ŽK: Rolko, Lemessa - Klesa, Tarczal, J. Štochl, Pilík. ČK: 88. J. Štochl. Diváci: 4285.
Ml. Boleslav: Vorel - Kúdela, Rajnoch, Rolko (46. Janíček), Djalovič - Mendy, Procházka, Sylvestre (74. Lemessa), Táborský - Pecka (64. Chramosta), Kulič. Trenér: Uhrin.
Příbram: Krbeček - Plašil, Müller, J. Štochl, Pleško - Klesa (61. Pilík), Tarczal, Rodrigues, Fantiš (72. Dort) - Cafú (79. Šmejkal) - Huňa. Trenér: Marko.
Zápas jsme sledovali on-line ZDE

Viktoria Plzeň - Liberec 2:3
Branky:
70. Bakoš, 90.+3 Horváth z pen. - 21. a 53. Čorič, 78. Blažek.
Rozhodčí: Jílek - Hojsík, Kovařík. ŽK: Petržela, Kolář, Bystroň - Holeňák, Dočkal, Gebre Selassie. Diváci: 4750.
Plzeň: Daněk - Ševinský (78. Rajtoral), Rada, Bystroň, Limberský - Petržela, Kolář (46. Bakoš), Rýdel, Horváth, Jiráček (53. Lecjaks) - Střihavka. Trenér: Vrba.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák (46. Kelič), Dejmek, Vulin - Dočkal, Gecov, Čorič (82. Vácha), Liška - Nezmar (64. Blažek), Kerič. Trenér: Škorpil.
Zápas jsme sledovali on-line ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy