Žižkov porazil Vítkovice a má první druholigové body

ČTK, Red Spo
9. 8. 2009 13:30
Žižkov - Vítkovice 1:0
Žižkov si v druhé lize připsal první výhru v sezoně.
Žižkov si v druhé lize připsal první výhru v sezoně. | Foto: Jan Langer

Praha - Fotbalisté Viktorie Žižkov, kteří po letošním sestupu touží po okamžitém návratu do první ligy, si připsali ve 2. kole druhé nejvyšší soutěže premiérové vítězství.

Pražský tým dnes porazil 1:0 Vítkovice díky trefě letní posily Richarda Culka ze závěru duelu.

Žižkov podlehl v prvním utkání sezony v Třinci a trenér Vlastimil Petržela naordinoval týmu až do středy náročný trénink.

Čtěte také: Ústavní soud odmítl stížnost fotbalového "Ivánka"

Dnes dopoledne v Praze to dlouho vypadalo, že se oba celky rozejdou bez gólů, až přišla rozhodující akce v 84. minutě. Koukal rozehrál z levé strany na Bukače a jeho tvrdá střela se od pětatřicetiletého Culka odrazila do branky.

Snahu hostů o vyrovnání zbrzdil o pět minut později Mach, jenž musel po druhé žluté kartě pod sprchy a zanechal ostravské mužstvo v deseti.

2. kolo druhé fotbalové ligy:

Viktoria Žižkov - Vítkovice 1:0 (0:0)

Branka: 84. Culek. Rozhodčí: Možíš - D. Pospíšil, Kubáň. ŽK: Mareš, Koukal - Plešek, Cverna, Mach, Motyčka, Hritz. ČK: 89. Mach. Diváci: 1754.

Sestavy:

Žižkov: Bartalský - Kučera (34. Folwarczny), Mareš, Petrů, Šťastný - Vaculík (46. Hromek), Culek, Hušbauer (75. Koukal), Zengue - Bukač, Kalod. Trenér: Petržela.

Vítkovice: Vaclík - Krása, Cverna, Švestka, Reinberk - Mach, Motyčka, Plešek (60. Mikulenka), Jungmann (87. Klímek) - Hritz, Sládek (85. Lokša). Trenér: Palička.

 

Právě se děje

Další zprávy