Plzeň útočila na další výhru, Teplice dvakrát srovnaly

Martin Jůzek, ČTK, maj
1. 8. 2009 20:19
FC Viktoria Plzeň - FK Teplice 2:2
Teplice zase remizovaly
Teplice zase remizovaly | Foto: Ludvík Hradilek

Plzeň - Fotbalisté Viktorie Plzeň měli v sobotním zápase druhého kola Gambrinus ligy nakročeno k dalšímu stoprocentnímu úspěchu, když ještě dvacet minut před koncem vedli. Teplice však srovnaly na konečných 2:2.

Zápas jsme sledovali on-line ZDE

Západočechům ale i remíza stačila k tomu, aby se minimálně na jeden den posunuli na první místo.

Na svém kontě mají čtyři body, naopak Teplice jen dva, remizovaly stejně jako Sparta a Bohemians 1905 už podruhé.

Čtěte také: Sparta znovu neskórovala. Bohemians si odváží remízu

Diváci se ještě ani nestihli pořádně usadit a domácí již ve druhé minutě slavili vedoucí branku. Individuální průnik z vlastní poloviny předvedl Limberský, jehož tečí zpomalenou střelu ještě Grigar vyrazil, na dorážku dobíhajícího Jiráčka už ale zareagovat nemohl.

Hosté se oklepali překvapivě rychle a plzeňský brankář Ticháček jen s obtížemi chytil nenápadnou hlavičku Vachouška. Nedůrazní domácí obránci nebrali toto varování vážně a v sedmé minutě je už Vachoušek potrestal gólem.

Zblízka usměrnil šikovně do sítě Rosův přízemní centr z levé strany.

Divoký úvod pokračoval a o čtyři minuty později hráči Viktorie opět vedli. Petržela s Horváthem rozehráli po rohu signál, který zakončil střelou z hranice šestnáctky o levou tyč Lecjaks.

Bezchybná defenziva Teplic z prvního kola byla pryč a Plíškovi svěřenci museli dát přednost ofenzivnějšímu pojetí. Pozadu nezůstali ani domácí a po čtvrthodině hry dvakrát zahrozili ze standardek.

Ze standardních situací hrozili i hosté a Ticháček musel vyrazit Stožického ránu mířící pod břevno. Plzeň před pauzou výrazně zvolnila a navíc začala chybovat v kombinaci, čehož Teplice využily k náporu.

Po zblokovaném přímém kopu se dostal k dorážce Mareš, ale Ticháček jeho přízemní pokus pohotově vyrazil. Domácí brankář prokázal výborný reflex i ve 40. minutě proti Vondráškově nebezpečné hlavičce.

Následně však Plzeň začala pozorněji bránit. Hosté se sice tlačili dopředu, ale jejich akce často postrádaly moment překvapení.

Plzeňští hrozili z brejků, po centru zleva ale trefil v 55. minutě Horváth z voleje pouze dobře postaveného Grigara. Z nadýchané přihrávky Lecjakse z levé strany se málem prosadili domácí po hodině hry. Střihavkovu následnou střelu bez přípravy vyrazil pohotově Grigar a dorážka Petržely letěla nad.

Západočechy mohl definitivně uklidnit v 70. minutě Petržela, který po rychlém přečíslení běžel sám na Grigara, zakončení ovšem nezvládl a přestřelil. Neproměněné šance litovali domácí o čtyři minuty později, kdy po přímém kopu Vidličky z 25 metrů let balonu mírně tečovala zeď a bylo vyrovnáno.

Otřesené domácí mohl dorazit šest minut před koncem střídající Mahmutovič, jehož pokus po špatném odkopu Lecjakse vleže vyrazil Ticháček.

Výsledek:
FC Viktoria Plzeň - FK Teplice 2:2 (2:1)
Zápas jsme sledovali on-line ZDE

Branky:
2. Jiráček, 11. Lecjaks - 7. Vachoušek, 74. Vidlička. Rozhodčí: Makovička - Ubias, Štěrba. ŽK: Hájovský, Rýdel, Limberský - Lukáš, Stožický, Matula. Diváci: 4085.
Plzeň: Ticháček - Limberský, Hájovský, Rada, Lecjaks - Petržela (70. Rajtoral), Horváth, Rýdel, Jiráček (73. Navrátil) - Střihavka, Bakoš (86. Mlika). Trenér Vrba.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Ljevakovič (54. Mahmutovič), Vachoušek, Matula, Stožický (64. Hesek) - Mareš, Vondrášek (85. Doležal). Trenér: Plíšek.

 

Právě se děje

Další zprávy