Sparta znovu neskórovala. Bohemians si odváží remízu

ČTK ČTK, Red Spo
31. 7. 2009 21:02
Bohemians 1905 si z Letné odváží cennou remízu
Sparta x Bohemians 1905
Sparta x Bohemians 1905 | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Fotbalisté pražské Sparty si i v druhém ligovém zápase připsali na své konto bezbrankový výsledek, když dnes doma s Bohemians 1905 remizovali 0:0 a zopakovali tak týden starý výsledek z Teplic.

Tutéž bilanci ale mají i "klokani", kteří v pondělí stejně dopadli s Brnem.

Zatímco Vršovičtí po pražském derby získaný bod slavili, sparťany hubená remíza před úterní odvetou 3. předkola Ligy mistrů na půdě Panathinaikosu Atény příliš nepotěšila.

Čtěte také: Neuvěřitelný zápas a senzace. Sparta vyválčila výhru

Letenské navíc vystrašilo, že těsně před koncem odkulhal se svalovým zraněním klíčový obránce Tomáš Řepka.

Sparťanský kouč Jozef Chovanec před úterní odvetou v Aténách nechal odpočívat hned trojici záložníků z tradiční základní sestavy: místo Vacka, Žofčáka a Zemana dostali šanci uzdravený kapitán Berger s dvojicí letních posil Kalouda, Střeštík.

Místo lehce zraněného Holendy se na hrotu objevil ruský forvard Prudnikov a možná i čtyři změny v sestavě se podepsaly na tom, že Sparta zdaleka nezářila tolik jako při úterní výhře nad Panathinaikosem.

Patnáct tisícovek diváků na Letné se dočkalo naplnění předzápasových prognóz: Bohemians dbali hlavně na pečlivou defenzivu a sparťané se ve zhuštěném prostoru jen těžko dostávali do finální fáze. Obrana hostí byla pod tlakem, ovšem do větších šancí Letenské nepustila.

Přečtěte si také: Sparta, či Bohemka? Malé derby bude mít náboj i kulisu

Po Bergrově chytré akci chyběl Kaloudovi k zakončení jeden krok, Wilfriedovu hlavičku zkrotil gólman Sňozík a po Huškově nepřesné střele těsně před poločasem prováhal ideální okamžik na střelu i Prudnikov.

Ani po poločasové pauze sparťané dlouho nemohli přijít na to, jak přelstít pevně sevřený defenzivní šik "klokanů", kteří se při posledních dvou výjezdech vraceli z Letné s tříbrankovým přídělem.

Velké nebezpečí pro hosty neznamenal ani další Huškův pokus, a když se k nebezpečné dorážce těsně u branky dostával Střeštík, vzorně si obranné povinnosti splnil blokující záložník Bartek.

Domácí zkoušeli vystupňovat tlak nasazením dvou nových útočníků z lavičky Kadlece a Jirouše, ale při nenápaditém obléhání branky Bohemians jim dál chyběla překvapivá myšlenka, která by jim uvolnila místo pro zakončení.

Naopak "klokani" s blížícím se koncem úplně rezignovali na pokusy o útočnou hru a jejich představení stejně jako v jejich minulém souboji s Brnem nijak nenadchlo.

Šest minut před koncem nespasil Spartu ani Berger, jehož přízemní pokus jen těsně minul pravou tyčku, vzápětí dopadl podobně bek Kušnír. Hosté se v závěru už ubránili a po deseti letech dokázali na Letné vybojovat bod.

Výsledek:

Sparta Praha - Bohemians 1905 0:0
Sparta: Blažek
- Kušnír, Řepka, Hubník, Pamić - Střešítk (76. Jirouš), Hušek, Berger, Kalouda (81. Zeman) - Prudnikov (61. Kadlec), Wilfried
Bohemians 1905: Sňozík - Lukáš, Jindřišek, bartek, Štohanzl, Nikl, Rychlík, Hartig (75. Nešpor), Zelenka (63. Šisler), Adam, Dian (52. Kaufman)
Zápas jsme sledovali minutu po minutě ON-LINE ZDE:

 

Právě se děje

Další zprávy