Vaniakova chyba? Jarolím: To by se stávat nemělo

Ivo Pospíšil, ip
26. 7. 2009 11:00
Původně jsem byl překvapený, když to uznali, říká kouč
Karel Jarolím
Karel Jarolím | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - V loňském roce na úvod hned prohráli. Ani tentokrát nedokázali fotbalisté pražské Slavie vykročit za obhajobou titulu vítězně a po sobotním utkání s Mladou Boleslaví mají na svém kontě jen bod za remízu 1:1.

Vršovický celek sice samotný zápas dlouho kontroloval, ovšem v průběhu druhé půle nečekaně inkasoval a jeho plány byly narušeny. O chvíli později se mu pak sice podařilo vyrovnat, ale v nastaveném čase přišel málem o vše.

Čtěte také: Mistr na úvod ztratil. Boleslav si veze z Edenu bod

Hrdinou hostujícího celku se mohl stát Jan Chramosta, který po nedorozumění v obraně přehodil chytrým lobem brankáře Vaniaka, ale tento jeho pokus se nakonec odrazil jen od břevna.

Slávistický gólman však neměl čisté svědomí ani u již zmíněného prvního gólu Boleslavi, kdy ho tentokrát zaskočil v malém vápně důrazný Alexandre Mendy.

Přečtěte si také: Baník urval tři body. Kladno překvapilo v Liberci

„Pro nás to bylo dost nešťastné utkání, protože ve fázi, kdy jsme se nadechovali k náporu a kdy jsme i měli tlak, tak jsme takto hloupě inkasovali. Pochopitelně soupeře to povzbudilo a nás naopak přibrzdilo," prozradil po zápase na oficiálních stránkách Slavie kouč Karel Jarolím.

„Já jsem byl naopak nejdříve v klidu, protože to vypadalo, že tam byl zapískaný faul, byla tam nějaká nedorozumění. Přiznám se, že jsem byl trošku překvapený, když rozhodčí ukázal na střed hřiště, že branka platí," doplnil trenér.

„Na situaci se musím ještě znovu pečlivě podívat. Posledním, kdo to měl vyřešit, byl ale určitě Martin Vaniak. Takovéhle chyby by se stávat neměly," je si vědom Jarolím.

Jarolím: Chceme stavět na týmové práci

Vyrovnání nakonec přinesl jeho synovec Marek, který krátce předtím vystřídal Petra Jandu. Ačkoliv i jeho gól z přímého kopu přinesl velké emoce, neboť opakované televizní záběry ukázaly, že krátce předtím faulovaný Jaroslav Černý svému pádu hodně pomohl.

„Úkoly kopat standardky má více hráčů, ale my jsme to do té doby nezahrávali nejlépe. Chopil se toho, měl dost sil a já jsem rád, že si s tím takto poradil," pochválil svého příbuzného kouč Jarolím. 

„Myslím si, že to mužstvo je zdravé, hráči jsou ochotní udělat maximum pro výsledek a na tom chceme stavět, chceme stavět na týmové práci."

Jarolím dal taktéž od úvodních minut šanci nové útočné dvojici Vlček - Naumov. Ačkoliv se ani jeden z nich gólově neprosadil, trenér byl s jejich výkony spokojen. 

„Myslím si, že jeden jako druhý jsou kvalitní útočníci. Riste je více gólový, takže to od něj také očekáváme. Byl to jejich první ostrý zápas, určitě také budeme mít co vylepšovat, ale nemůžu říci, že bych byl zklamaný," hodnotí.

Úřadujícího mistra čeká nyní ve středu další těžký boj, a sice na hřišti moldavského Sheriffu Tiraspol vstoupí do boje o účast v letošním ročníku Ligy mistrů.

„Příprava už bude směřovat k Sheriffu, ale zápas pochopitelně za hlavu nehodím, je na co ukázat a naopak i něco vyzdvihnout. Myslím si, že z toho zápasu budeme vycházet i do utkání, které budeme hrát v Tiraspolu," tvrdí Jarolím.

„Já se přiznám, že jsem zápasy Tiraspolu ještě neviděl. A co se týká sestavy, tak bude závislá na tom, co uvidím, jaká je síla Tiraspolu," uzavřel respektovaný trenér. 

 

Právě se děje

Další zprávy