Mistr na úvod ztratil. Boleslav si veze z Edenu bod

Ivo Pospíšil, ip
25. 7. 2009 20:12
Slavia Praha - Mladá Boleslav 1:1 (0:0)
Mladá Boleslav uhrála v prvním kole na hřišti Slavie remízu
Mladá Boleslav uhrála v prvním kole na hřišti Slavie remízu | Foto: Jan Langer

Praha - Fotbalisté pražské Slavie zahájili novou sezonu remízou, když si rozdělili v sobotním šlágru prvního kola Gambrinus ligy body s Mladou Boleslaví za výsledek 1:1.

Nerozhodný śtav navíc pro úřadujícího mistra zachraňoval jedenáct minut před koncem Marek Jarolím, který vyrovnával po přesně zahraném přímém kopu.

Čtěte také: Baník urval tři body. Příbram srazil v závěru Lukeš

Boleslav nastoupila od úvodního hvizdu v Synot Tip Aréně i s posilou Michalem Vorlem v bráně, který strávil několik sezon právě ve Slavii.

A zkušený třiatřicetiletý gólman potvrdil své kvality už v deváté minutě, kdy vytáhl mimo tři tyče povedenou technickou střelu Stanislava Vlčka.

O chvíli později ohrozil boleslavskou bránu i agilní Jaroslav Černý, jehož pokus nakonec mířil těsně mimo.

Svěřenci Dušana Uhrina mladšího se do útočné fáze dostávali jen velmi sporadicky a slávistický brankář Vaniak nemusel dlouho řešit žádnou ošemetnější situaci.

Přečtěte si také: Liga odstartovala. Sparta si opět z Teplic odváží bod

To se mladoboleslavskému kouči vůbec nelíbilo a několikrát vyběhl na hranici svého sektoru, aby svým hráčům důrazně vysvětlil taktické pokyny.

Naopak na druhé straně se prezentoval po půl hodině hry další střelou Černý, ale ta se tentokrát odrazila jen od tyče.

Mendy zaskočil svým důrazem Vaniaka

Až v závěru první půle se boleslavští dostali k ohrožení domácí branky, jenž hlavičkující Adrian Rolko neumístil svůj pokus přesně.

Mnohem blíže byli hosté brance na začátku další části, kdy se opřel do míče Václav Procházka a jeho rána pořádně vystrašila zaplněné domácí ochozy.

Těm definitivně zatrnulo dvaadvacet minut před koncem. Rolkova nepovedená střela z hranice pokutového území se snesla až do malého vápna, kde nedůrazného Martina Vaniaka zaskočil Alexandre Mendy a poslal hosty do překvapivého vedení.

Slavia zmobilizovala své síly a kouč Karel Jarolím poslal ihned do hry svého synovce Marka a také Milana Černého.

První jmenovaný pak prokázal své kvality v devětasedmdesáté minutě, kdy se po zákroku Procházky na Jaroslava Černého postavil k přímému kopu a přesnou střelou vyrovnal na 1:1.

Pražané se ještě snažili v závěru strhnout konečné vítězství na svou stranu, ale nakonec mohli přijít i o vše.

V nastaveném čase přečetl velké nedorozumění v domácí defenzivě Jan Chramosta, ovšem jeho následný pohotový lob skončil jen na břevně.

Výsledek:

Slavia Praha - Mladá Boleslav 1:1 (0:0)
Branky:
79. Jarolím - 68. Mendy
SK Slavia Praha: Vaniak - Hloušek, Suchý, Vomáčka, Čelůstka - J. Černý, Ragued, Volešák (74. M.Černý), Janda (73. Jarolím) - Naumov (79. Šenkeřík), Vlček.
FK Mladá Boleslav: Vorel - Djalovič, Rolko, Procházka, Kúdela - Táborský, Rajnoch, Mendy (89. Janíček), Kysela (82. Sylvestre) - Kulič (84. Lemessa), Chramosta.
Zápas jsme sledovali minutu po minutě ON-LINE ZDE:

 

Právě se děje

Další zprávy