Sparta bod z Teplic bere. Blažek: Měli jsme však na víc

Ivo Pospíšil, ip
25. 7. 2009 10:00
Z remízy nejsem zklamán, říká Jozef Chovanec
Sparta uhrála v Teplicích bezbrankovou remízu
Sparta uhrála v Teplicích bezbrankovou remízu | Foto: Ondřej Besperát

Teplice - Nový ročník fotbalové Gambrinus ligy byl v pátek oficiálně odstartován.

Čeští fanoušci si však na premiérový gól v domácí soutěži musí počkat až do soboty, poněvadž úvodní zápas letošní sezony mezi Teplicemi a Spartou skončil na Stínadlech bezbrankovou remízou.

„Myslím, že jsme podali dobrý, ucelený výkon. Zápas se mi obecně líbil, hrál se před výbornou kulisou. Myslím, že to byla dobrá pozvánka na začínající ligovou soutěž," uvedl po zápase na oficiálních stránkách Sparty kouč Jozef Chovanec.

Čtěte také: Liga odstartovala. Sparta si opět z Teplic odváží bod

Jeho celek nemá s Teplicemi příliš pozitivní bilanci. Na severu Čech obecně nevyhrává a nevyšlo to ani nyní, před 15 120 diváky.

„Samozřejmě jsme tu chtěli vyhrát a prolomit tu nepříznivou sérii. To se nepovedlo a je to další důkaz toho, že týmy Sparty a Teplic jsou velice vyrovnané. Z remízy ale zklamán nejsem, na naší hře jsem našel dost pozitivních momentů," přiznal trenér.

Ten dal od úvodního hvizdu šanci svěřencům, kteří hráli za Spartu i v loňském ročníku. Nováčci Kalouda, Jirouš nebo Prudnikov se na hřišti objevili až jako střídající hráči ve druhé půli.

Nováčci budou zapojováni postupně

A právě mladý ruský útočník měl v závěrečných minutách jednu z větších šancí, ale trefil jen boční síť.

„Základní sestava se odvíjí od mnoha věcí, mimo jiné i od toho, jakým stylem hraje aktuální soupeř. Nováčky musíme zapojovat postupně, což je myslím naprosto pochopitelné," vysvětluje Chovanec

„Saša přišel, jak všichni dobře víme, těsně před začátkem ligy. Také proto šel do hry později. Potřebuje čas, ale ukázal se slušně, potenciál uspět rozhodně má," doplnil.

Remíza na úvod naopak trochu zklamala Jaromíra Blažka, který si myslí, že letenský klub udělal pro vítězství více, než jeho soupeř.

Přečtěte si také: Nová Slavia i Sparta. Drama s hráči, které neznáte

„Bod bereme, ale chtěli jsme tři. Po celé utkání jsme pro vítězství dělali více, než Teplice. Měli jsme větší tlak než soupeř. Oni naší bránu prakticky neohrozili a je velká škoda, že jsme nevstřelili alespoň jeden gól," říká Blažek.

"S defenzívní činností jsem skutečně spokojený, mužstvo jako celek hrálo dozadu dobře. Bylo to ostatně vidět na útočné potenci Teplic, které na mne vyslaly za celý zápas jednu pořádnou střelu, jinak neměly nic," dodal brankář.

Loňského vicemistra nyní čeká další obtížný test. Již v úterý přivítá v rámci třetího předkola Ligy mistrů řecký Panathinaikos Atény - soupeře, na němž si v loňském roce vylámala zuby.

 

Právě se děje

Další zprávy