Liga odstartovala. Sparta si opět z Teplic odváží bod

yac
24. 7. 2009 20:59
Teplice - Sparta 0:0
Poslední tři utkání Teplic a Sparty v lize vždy skončila remízou 0:0.
Poslední tři utkání Teplic a Sparty v lize vždy skončila remízou 0:0. | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Teplice - Pětapadesát dní čekali fotbaloví fandové, až se opět roztočí kolotoč nejvyšší fotbalové soutěže.

Dočkali se v pátek, kdy v prvním utkání nového ročníku Gambrinus ligy Teplice remizovaly se Spartou 0:0.

Premiéru sezony 2009/2010 si nenechalo na teplickém stadionu ujít 15120 diváků, včetně novopečeného prezidenta ČMFS a trenéra fotbalové reprezentace Ivana Haška.

Fanoušci si ale především díky pevným obranám příliš fotbalové radosti neužili. 

Utkání totiž skončilo, stejně jako oba loňské vzájemné ligové zápasy, bezbrankovou remízou.

Do jedné z mála příležitostí první půle, která by se dala charakterizovat jako gólová, se v šestnácté minutě dostal hostující Holenda, avšak Grigar si s jeho hlavičkou dokázal poradit a vytěsnil ji na roh.

Neprosadil se ani Prudnikov

Do nadějné šance se i přes vyšší snahu Teplic v závěru prvního poločasu dostal jiný Sparťan, Bony Wilfried, ale zakončení útočníka z Pobřeží slonoviny bylo slabé a nepřesné, a tak se šlo do kabin za stavu, na který si už příznivci obou týmů začínají zvykat.

Čtěte také:

Nová Slavia i Sparta. Drama s hráči, které neznáte
Krajčík zpět v Edenu. Zas chceme do Ligy mistrů, říká

Po přestávce Teplice pokračovaly v aktivnější hře, avšak za zmínku z jejich strany stojí pouze střela Jakuba Mareše, kterou ale Blažek bez problémů vykryl.  

V padesáté čtvrté minutě se v nadějné šanci po centru Zemana opět ocitl útočník Pražanů Wilfried, jenž ale znovu nemířil přesně.

Gólově se neprosadil ani jiný sparťanský forvard, Alexander Prudnikov, který vystřídal dvacet minut před koncem Jana Holendu.

Ruský útočník, zapůjčený do kádru vicemistra ze Spartaku Moskva, měl blízko k premiérové trefě v 84. minutě, ale jeho střela mířila jen do boční sítě Grigarovy branky, a tak se nakonec oba týmy rozešly smírně a do tabulky nového ročníku si připíší po bodu.

První kolo nejvyšší fotbalové soutěže pokračuje v sobotu dalšími třemi zápasy, mimo jiné i šlágrem kola, tedy utkáním Slavia - Mladá Boleslav.

Utkání jsme sledovali živě zde

FK Teplice - AC Sparta Praha 0:0

Rozhodčí: Královec - Chytil, Vysloužil. ŽK: Ljevakovič, Vachoušek (oba Teplice). Diváci: 15.120.

Sestavy:

Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Ljevakovič, Matula, Vachoušek (84. Merzič), Stožický (77. Verbíř) - Mareš (67. Vondrášek), Mahmutovič. Trenér: Plíšek.

Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Žofčák, Hušek, Vacek, Zeman (78. Kalouda) - Holenda (70. Prudnikov), Wilfried (90.+2 Jirouš). Trenér: Chovanec.

 

Právě se děje

Další zprávy