Zelenka má pozvednout útok Bohemians 1905 v první lize

ČTK, Red Spo
1. 7. 2009 17:23
Zelenka přichází na půlroční hostování z Dukly
Luděk Zelenka
Luděk Zelenka | Foto: FK Jablonec

Praha - Zkušený útočník Luděk Zelenka je zatím největší posilou fotbalistů Bohemians 1905, kteří se po roce vracejí do první ligy.

Pětatřicetiletý střelec, kterému schází jen osm branek k pokoření hranice 100 gólů v nejvyšší soutěži a vstupu do Klubu ligových kanonýrů, přichází do "dolíčku" na půlroční hostování z druholigové Dukly Praha.

ČTK to dnes řekl ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.

"Chci pomoci Bohemce a třeba se mi tady podaří dosáhnout i té vysněné stovky," uvedl Zelenka. K novým spoluhráčům se připojí už dnes večer a odcestuje s nimi na soustředění do Rakouska.

Čtěte také: Sparta porazila v přípravě Linec. Nedařilo se Olomouci

V útoku "klokanů" má zacelit díru po Milanu Škodovi, který si v minulém týdnu poranil třísla, podstoupil operaci a několik týdnů bude mimo hru.

"Chybí nám tento typ koncového hráče, který dokáže zakončit z každé situace. V minulé sezoně jsme měli problémy se střílením branek, Zelenku angažujeme s cílem toto zlepšit," řekl trenér Pavel Hoftych.

Zelenka ve své bohaté kariéře oblékne dres už čtvrtého z pěti nejznámějších pražských klubů. Dříve působil ve Viktorii Žižkov, Slavii a naposledy v Dukle, v jeho "sbírce" už schází jen Sparta.

Rodák z Liberce okusil i ligová angažmá v Jablonci, Teplicích či Brně. Naposledy okusil nejvyšší soutěž v Jablonci před dvěma lety, po podzimní části sezony 2007/08 na Střelnici skončil.

 

Právě se děje

Další zprávy