Heinz v Brně končí. Odchází do Rakouska za Sieglem

Red Spo
29. 6. 2009 21:18
Heinz podepsal na jeden rok s možností opce
Marek Heinz v reprezentačním dresu
Marek Heinz v reprezentačním dresu | Foto: Reuters

Kapfenberg - Trápení bývalého fotbalového reprezentanta Marka Heinze v 1.FC Brno je u konce. V pondělí se hráč upsal osmému celku rakouské ligy SV Kapfenberg.

Podle stránek brněnského klubu se Kapfenberg a 1. FC Brno se dohodly už ke konci minulého týdne, ale Heinz se definitivně rozhodl až dnes.

V Kapfenbergu podepsal Heinz smlouvu na jeden rok s možností opce. Stal se tak spoluhráčem dalšího bývalého brněnského hráče Patrika Siegla, jenž byl v minulé sezoně se šesti brankami nejlepším střelcem týmu.

Čtěte také:
Rajtoral posílí Plzeň. Do Ostravy se vrací Varadi
Obměna Slavie pokračuje. Získala Čelůstku i Naumova

Podstatnou roli v transferu sehrál fakt, že vedení brněnského klubu ani trenér Beránek už s Heinzem příliš nepočítali.

Jeden z hrdinů bronzového Eura 2004 v Brně nenaplnil očekávání.

"Nechtěl jsem z Brna odcházet za každou cenu, ale musel jsem se zařídit podle toho, co mi bylo naznačeno od vedení klubu. Za nabídku z Rakouska jsem rád. Bylo jasné, že po takové sezoně si nebudu moct příliš vybírat," sdělil pro klubové stránky Heinz, jenž v Brně odehrál 21 ligových zápasů, v nichž vstřelil dvě branky.

Heinz si vyzkouší už čtvrtou zahraniční ligu. Nejlepší střelec české ligy z roku 2004 a držitel titulu s Baníkem Ostrava působil v minulosti také v Bielefeldu, Mönchengladbachu, Galatasarayi Istanbul a St. Etienne.

 

Právě se děje

Další zprávy