Vinš po porážce: Haškovo váhání bylo falešné

28. 6. 2009 7:00
Vinš: Váhání? Faul na český fotbal
Luděk Vinš na valné hromadě
Luděk Vinš na valné hromadě | Foto: Vojtěch Marek

Jak se volilo

Předseda ČMFS - Ivan Hašek
Místopředseda za Čechy - Jindřich Rajchl
Místopředseda za Moravu - Dalibor Kučera
Místopředseda za ligové kluby - Miroslav Kříž
Předseda řídící komise pro Moravu - Pavel Nezval,
Předseda řídící komise pro Čechy -  Rostislav Votík
Členové VV za Moravu (kraje a okresy): Pavel Blaha, Petr Kašný,
Členové VV za Čechy (kraje a okresy): Milan Haškovec, Petr Voženílek
Členové VV za ligové kluby: Petr Doležal, Karel Poborský, Dušan Svoboda.

Praha - Žádné známky zklamání nevykazoval po drtivé volební porážce kandidát na předsedu ČMFS Luděk Vinš. Podle něho se jen potvrdila jeho role outsidera.

"Kdybych byl známý fotbalista a trenér jako Ivan, měl bych šancí víc. Vždyť některé sázkové kanceláře ani nepřijímaly na volbu předsedy sázky,"  prohlásil Vinš s klidem v hlase.

"Možná rozhodlo i to, že Ivan už jednu volbu před čtyřmi roky absolvoval. Jméno Vinš nebylo tolik známé," pokračoval.

Zklamání však z něho rozhodně cítit nebylo.

Čtěte dále:
Rozhodnuto: Předsedou ČMFS se stal Ivan Hašek!
Hašek se bál: Odstoupil bych, kdyby se lidé hádali

"Šel jsem do volby s tím, že chci vyhrát. Ale teď cítím spíš obrovské uvolnění po tom, co jsem v posledních týdnech zažil," svěřil se žižkovský šéf.

Volební boj s Ivanem Haškem vedl velice korektně bez osobních útoků. Po porážce si však neodpustil rýpnutí do svého soka.

Za slíbené peníze posilu nekoupí

Týkalo se jeho váhání s oznámením kandidatury, které podle Vinšova názoru přišlo hodně pozdě: "Když se všichni ptali Ivana, zda bude kandidovat a on to odmítl prozradit kvůli tomu, že má kontrakt v klubu…(odmlčí se). To mi přijde jako faul na český fotbal. Přišlo mi to falešné. Možná to bylo součástí jeho taktiky. Kdyby oznámil kandidaturu dřív, mohly volby dopadnout jinak."

Vinš během svého předvolebního projevu na valné hromadě zopakoval svůj slib získat 30 milionů korun pro výkonnostní fotbal. O ně po jeho porážce fotbal přijde.

"Peníze bych vzal ze svých firem. Teď jich tolik nevezmu a zbude více pro Žižkov," smál se. Odmítl však, že by nyní do Žižkova realizoval velký přestup:

"Ne ne, do druhé ligy se velké přestupy nedělají. Velký přestup jsme už udělali angažováním trenéra Petržely. My teď chceme především postoupit."

V souvislosti s penězi znovu vybídl Ivana Haška k větší konkrétnosti při jeho plánech. „Já jsem chtěl říct konkrétní částku a slíbit ji. Teď, když je po volbě bude muset i Ivan říct, kde chce vzít peníze," dodal.

Vítězi voleb nicméně popřál hodně štěstí a vzkázal, že prvním jeho úkolem by mělo být najít nového reprezentačního kouče.

 

Právě se děje

Další zprávy