Slovácko zbrojí. Zlákalo Švancaru i Abraháma z Řecka

Sport Sport, ČTK, Red Spo
24. 6. 2009 15:11
Slovácko udrželo Clebera, o něhož se zajímal Baník
Kádr Slovácka dozná změn
Kádr Slovácka dozná změn | Foto: Ludvík Hradilek

Uherské Hradiště - Již prvoligové Slovácko zbrojí na další sezonu. Zatím stihlo přivést čtyři posily: Aleše Urbánka, Petra Švancaru, Tomáše Abraháma a Víta Valentu.

Jednání se všemi čtyřmi hráči jsou nyní ve fázi doladění jejich přestupů k 1. červenci. Vedle toho Slovácko uplatnilo opci na Brazilce Clebera, o kterého se ucházel Baník Ostrava.

Tým by ještě měli posílit další čtyři fotbalisté, po jednom na každém postu.

Čtěte dále: Slovácko: Dluží nám Sparta i Baník. Jde o miliony

"Všichni by měli mít ověřenou kvalitu. Nemůžeme si dovolit v první lize experimentovat. I když se pokusíme získat talentovaného hráče s perspektivou," uvedl na tiskové konferenci v Uherském Hradišti ředitel klubu Vladimír Krejčí.

Slovácko ještě nabídlo Zlínu po jeho sestupu z nejvyšší soutěže k výměně Stýskalu za brankáře Nováka.

Do dnešního tréninku se už zapojili Urbánek s Valentou, Švancara s Abrahamem začnou trénovat od čtvrtka. Urbánek přichází z bratislavské Artmedie, kde má ještě rok platnou smlouvu.

"Tým se rozpadá, protože si náš šéf koupil Slovan, který je pro něj prioritou," uvedl Urbánek, který měl nabídky i ze slovenské ligy.

Čtěte také: Koupilo ligu. A cíl? Slovácko se nechce bát sestupu

Šestadvacetiletý Valenta je volným hráčem, naposledy působil v nizozemském Volendamu, kde mu končí 30. června smlouva.

"Byl jsem devátým rokem v zahraničí. Už jsem se chtěl vrátit domů. Měl jsem více kontaktů, ale táhlo mě to domů," poznamenal Valenta.

Švancarův příchod z Viktorie Žižkov se podařilo vedení Slovácka doladit dnes, Tomáš Abrahám míří na Slovácko z řecké Škody Xanthi.

"Kromě Valenty zbývající hráče znám a vím o jejich kvalitách. Ještě bych potřeboval konstruktivního záložníka. Nevím, zda ještě takový typ hráče přijde, nebo jej budeme muset hledat ze současného kádru," uvedl Mazura.

 

Právě se děje

Další zprávy