Berger opustil sparťanské soustředění. Trápí ho koleno

ČTK ČTK, Red Spo
24. 6. 2009 14:45
Patrik Berger absolvuje rehabilitaci ve Vysočanech
Patrik Berger
Patrik Berger | Foto: AC Sparta Praha

Františkovy Lázně - Patrik Berger se zranil a opustil kondiční soustředění fotbalistů pražské Sparty ve Františkových Lázních.

Občasného kapitána těsně po nedělním zahájení tréninkového kempu zradilo koleno a šestatřicetiletý záložník o den později odcestoval do Prahy, kde absolvuje rehabilitaci na klinice ve Vysočanech.

Zatím není zřejmé, o jak vážné poranění jde. Berger si koleno pochroumal hned na prvním tréninku v lázeňském městě.

"Koleno si podvrtl a oteklo mu, což pro nás není příjemná zpráva. Podstoupil už nějaká vyšetření, ale nepotvrdil se větší problém. Minimálně týden klidu však Patrik potřebovat bude, od pátku by mohl začít jezdit na rotopedu a pak by se postupně mohl zapojit do tréninku," řekl dnes novinářům trenér Jozef Chovanec, jehož tým bude na kondičním soustředění do soboty.

Čtěte dále: Hotovo: Kalouda odchází na roční hostování do Sparty

S týmem českého vicemistra se ve Františkových Lázních nepřipravují ani německý záložník Sergio Peter a slovenský útočník Juraj Piroska. Ti měli minulý pátek špatné výsledky fyzických testů, což prý Chovance rozzlobilo.

Proto hráče nevzal na soustředění a oba "hříšníci" měli druhou šanci dnes.

Jejich výsledky byly oproti pátku lepší a během dnešního odpoledne se měli připojit k mužstvu. "Ale hodně mě to zklamalo. Každý hráč dostal plán, aby o dovolené něco plnil, a oni to neudělali. Dnes to pro ně byla poslední šance," prohlásil Chovanec.

Málo záložníků? Nové tváře nebudou 

Spartě chybějí také středopolaři Jiří Kladrubský s Jurajem Kuckou. Ti se zotavují po operaci kolena, a hlavně u Kladrubského, který si v květnu přetrhl zkřížený vaz, se očekává několikaměsíční pauza.

Problémy po operaci menisku má ale dál i Kucka, jehož termín návratu do přípravy je také zatím nejasný.

Vedle Bergera tak Sparta má na marodce už tři střední záložníky. "Jsme s tím smíření, ale neuvažujeme, že bychom na jejich místa přivedli nějaké posily. I z našich zdrojů si vystačíme," uvedl Chovanec.

Jedním z adeptů na uvolněné místo by mohl být třeba talentovaný Zdeněk Folprecht, který nyní dostává první šanci u A-mužstva.

Se Spartou už naplno trénuje také nová posila Luboš Kalouda, který přišel na hostování z CSKA Moskva. Dotažen byl také přestup útočníka Martina Jirouše.

Podle Chovance ale pohyb v kádru ještě zdaleka nekončí. Letenští některé fotbalisty uvolní; na herní soustředění do Rakouska, kam Sparta vyrazí příští úterý, by mělo odjet 25 hráčů včetně tří brankářů. Chovanec by navíc rád v týmu viděl ještě dvě posily.

"Jde o krajního záložníka a útočníka, jednáme o tom," dodal Chovanec. Spekuluje se o zájmu Sparty o brněnského záložníka Marka Střeštíka, akvizice do útoku by prý mohla být ze zahraničí.

 

Právě se děje

Další zprávy