Hudec odchází z Olomouce. Zlákala ho turecká Kasimpasa

ČTK ČTK, Red Spo
23. 6. 2009 20:02
Zkušený obránce by měl podepsat tříletou smlouvu
Fotbalisté Sigmy Olomouc slaví gól.
Fotbalisté Sigmy Olomouc slaví gól. | Foto: Aktuálně.cz, Tomáš Adamec

Olomouc - Olomoucký fotbalový stoper Martin Hudec míří do kádru nováčka turecké ligy Kasimpasa Sporu.

Klub z Istanbulu by měl po zdravotních testech se sedmadvacetiletým obráncem podepsat kontrakt na tři roky. Informoval o tom oficiální web Sigmy.

Hudec se měl ve středu hlásit na testech v druholigovém německém Koblenzi, ale nakonec nabral úplně jiný směr a stane se posilou nováčka turecké ligy.

V Istanbulu už musí projít jen vstupní lékařskou kontrolou.

Čtěte také: Olomouc zúžuje kádr. Nepočítá už ani s Melinhem

"Bylo to docela narychlo. Když jsem tu možnost měl, tak jsem chtěl využít toho, že budu hrát někde nejvyšší soutěž," řekl Hudec na olomouckém webu.

Výborný hlavičkář se po jedenácti letech na Hané dočká prvního zahraničního angažmá. Celý červen bylo jeho jméno spojováno s Koblenzem, ale v klubu si ho chtěli nejprve vyzkoušet.

"Neříkám, že by druhá německá liga byla krok zpátky. Myslím, že má velice dobrou úroveň. Ovšem momentálně mi Koblenz nenabídl přestup hned, bylo by to jen formou hostování," uvedl Hudec.

Kasimpasa před rokem z první turecké ligy sestoupila, ale letos se do ní dodatečně z baráže dokázala vrátit.

"Je to klub přímo z Istanbulu. Takže se těším. Uvidíme, co mě tam očekává. Je to pro mě změna, další krůček dopředu," prohlásil Hudec.

Hudec odehrál v české nejvyšší soutěži 132 zápasů a i z postu středního obránce dokázal patnáctkrát skórovat. Většinu branek docílil hlavou po standardních situacích.

 

Právě se děje

Další zprávy