Potvrzeno: Čáslav přenechá první ligu Slovácku

yac
10. 6. 2009 10:35
Čáslav potvrdila dohodu mezi oběma celky
Slovácko letos málem vyhrálo pohár ČMFS a postoupilo do Evropských pohárů. Ve finále poháru ale nakonec jen těsně podlehlo Teplicím.
Slovácko letos málem vyhrálo pohár ČMFS a postoupilo do Evropských pohárů. Ve finále poháru ale nakonec jen těsně podlehlo Teplicím. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Druhý celek druhé nejvyšší fotbalové soutěže v Česku FC Zenit Čáslav nebude hrát v příštím roce Gambrinus ligu, na kterou má díky svému umístění v tabulce právo.

Středočeský celek rozhodl prodat svoje práva na prvoligovou účast Slovácku, které v druhé lize skončilo až na desátém místě, za osm milionů korun (dle Mf Dnes).  

"Dohoda se Slováckem potvrzena," napsal dnes sereveru Aktualne.cz SMS zprávou tiskový mluvčí Čáslavi Jindřich Bartoň

Vše definitivně stvrdil i českomoravský fotbalový svaz.

O prodeji práv na první ligu se v Čáslavi uvažovalo již dlouho, klubový stadion totiž nesplňuje některé podmínky, které ČMFS po účastnících nejvyšší soutěže vyžaduje (např. vyhřívaný trávník).

A vedení Čáslavi se několikrát vyjádřilo, že jinde než na domácím hřišti by ligu nehrálo. Stále ovšem byla možnost, že tým dostane od ČMFS výjimku, jako např. Baník Ostrava, který také vyhřívaný trávník nemá.

Čáslav zároveň získala od ČMFS i druholigovou licenci. V následujícím ročníku bude tedy hrát v druhé lize.

Čtěte také: Baník nemá vyhřívaný trávník. Teď žádá svaz o výjimku

O "čáslavská" prvoligová práva se prý ucházel i Hradec Králové a Jihlava, ale Středočeši údajně vyšli vstříc nejkonkrétnější nabídce.

"Slovácko potvrdilo největší zájem," tvrdí Bartoň, podle kterého jednání proběhla i s Jihlavou a Hradcem.

Slovácko které doprovodí do ligy Bohemians 1905, se vrátí do nejvyšší soutěže znovu po dvou letech, neboť klub z Uherského hradiště hrál Gambrinus ligu již mezi lety 2000-2007.

V uplynulém ročníku druhé ligy však skončil až na desátém místě. Na druhou stranu mu jen o kousek utekla Evropská liga (nástupce poháru UEFA), když Slovácko jen těsně prohrálo ve finále poháru ČMFS s Teplicemi.

 

Právě se děje

Další zprávy